Catí es rendeix a Sant Pere de Castellfort

comarquesnord.cat . Catí . dilluns, 6 de maig de 2013 .
Etiquetes: , ,

Catí ha complit aquest cap de setmana amb la seua visita anual a Sant Pere de Castellfort. Com cada any al mes de maig, centenars de persones han fet el llarg recorregut que uneix la població de Catí amb l’ermitori de l’apòstol Sant Pere, al terme de Castellfort. L’ermita de Sant Pere és una de les més antigues de la provincia de Castelló.

Pel matí s’eixia de Catí amb parada a l’Avellà i a la Llècua es feia el dinar per proseguir el camí fins arribar a Sant Pere de Castellfort sobre les 8 de la vesprada. Uns metres abans d’arribar a La Llàcua passarien davant les més de 100 cavalleries i es reanudaria la processó amb els càntics. El capellà Rafael García portava a les seues mans la imatge de Sant Pere.

El catinenc Pablo Roig, Secretari de l’Associació de la Rogativa a més de Diputat de Joventut de Castelló, feia una valoració de com estava anant la rogativa.

La Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort s’organitza per mediació de l’Associació de la Rogativa, que s’encarrega de coordinar tots els detalls. De l’esdeveniment participa molta gent.

Com a Diputat de Joventut, Pablo Roig valorava la presència dels joves a la Rogativa, fet fonamental per mantenir les tradicions. Una rogativa que fa 692 anys que es celebra de manera ininterrompuda.

El capellà de Catí i Xert, Rafael García, valorava la gran tradició que té Catí amb la Rogativa de Sant Pere de Castellfort.

En aquestos temps difícils que estem vivint, l’ajuda dels Sants i del Cel es considera molt necessària i important per a les persones. Les Rogatives naixien fa tants anys amb la intenció de demanar i donar gràcies als Sants, fet que avui en dia potser també imprescindible.

Tot el que envolta a aquesta Rogativa de Sant Pere de Castellfort té la seua màgia i encant. L’arribada a La Llàcua, a Sant Pere en la vesprada-nit i com no, el diumenge a Catí amb l’entrada amb torxes.

La Llècua seria el lloc on, una vegada acabada la celebració religiosa a la xicoteta esglesieta i on es deixaria la imatge de Sant Pere durant l’estàcia al llogaret, es reposarien forces amb el dinar. Després, continuaria el camí per pujar a Sant Pere de Castellfort.

. Vídeo . Catí es rendeix a Sant Pere de Castellfort

Més informació: | |