El Matarranya acollirà la jornada final del projecte ‘Modeland’ des de demà

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 6 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya acollirà els pròxims dies 7 i 8 de maig l’esdeveniment final del projecte Modeland amb la presència de representants dels diferents països socis que han participat. En el marc del Programa Europeu MED Interreg IV, la Comarca del Matarranya ha liderat el projecte denominat ‘Modeland. El Paisatge, senya d’identitat territorial i motor d’un nou model de Governança Territorial a les àrees rurals de la Mediterrània’. És un projecte de cooperació transnacional desenvolupat des de juny de 2010 fins a maig de 2013 juntament amb altres regions de França, Itàlia, Grècia i Xipre.

Les activitats començaran el dia 7 de maig, amb la reunió interna dels socis del projecte i visita a actuacions pilot desenvolupades per la Comarca del Matarranya (banc de terres, recuperació d’elements patrimonials com túmuls, sínies, fonts, etcètera, restauració d’espais amb interès mediambiental).

Pel dia 8 està programada la conferència final del projecte. Esta sessió, oberta al públic, comptarà també amb la participació dels socis del projecte. Per a assistir a este acte és necessària la inscripció prèvia. S’hi farà una visió general del projecte, on es detallarà l’anàlisi i les conclusions de la situació inicial dels territoris participants. També s’exposarà el desenvolupament dels instruments i accions d’ordenació paisatgística adoptats i es podrà en comú la implementació de les accions pilot desenvolupades per cada un dels territoris que conformen este projecte de cooperació. Per últim està prevista l’adhesió i firma per part de tots els socis de la Carta Mediterrània del Paisatge.

Encara que les activitats de la jornada final seran els dies 7 i 8 de maig, este projecte continuarà desenvolupant-se fins a finals de mes. Este projecte s’ha estructurat en quatre fases: anàlisi de situació, desenvolupament d’instruments i accions d’ordenació paisatgística, accions pilot i difusió, promoció i perdurabilitat del projecte. Una de les accions pilot amb més rellevància al Matarranya dins d’este projecte ha estat la posada en marxa del banc de terres, iniciativa que ha tingut una gran acollida.

Més informació: |