José Ramón Gimeno entra com alcalde en funcions de La Freixneda

comarquesnord.cat . La Freixneda . dimarts, 7 de maig de 2013 .

L’Ajuntament de La Freixneda ha aprovat avui, en el ple municipal celebrat a les 12.30 hores, la renúncia al càrrec del fins ara alcalde Javier Adell (PSOE). Esta renúncia a les funcions estava contemplada en el pacte de govern entre PSOE i PAR, que van decidir repartir-se la legislatura. Adell ha encapçalat l’ajuntament de La Freixneda durant els últims 20 mesos. A més, i de cara a este divendres 10 de maig a les 12.30 hores, hi ha previst un nou ple ordinari on els regidors de La Freixneda votaran el nou alcalde. José Ramón Gimeno, alcalde en funcions des d’avui, se convertirà en l’alcalde del poble fins el final de la legislatura.

Adell, fins avui alcalde en funcions de La Freixneda, va explicar a finals de setmana per a Ràdio Matarranya que “s’ha convocat el ple de renúncia,”. Adell va afegir que “l’acord era que per esta època de l’any faríem el canvi d’alcaldia, i esta renúncia està marcada completament en la més gran normalitat, perquè s’ha de fer el traspàs del càrrec com havíem acordat en el pacte del PSOE-PAR”. Avui dimarts s’ha celebrat un ple per a acceptar la renúncia al càrrec, i està previst que el pròxim divendres es vote “el nou alcalde”. A partir d’ara, “jo seré el tinent d’alcalde”, va dir Adell, i per tant esta renúncia “fa el canvi del cap visible de l’ajuntament”.

José Ramón Gimeno (PAR) és des d’avui l’alcalde en funcions de La Freixneda, i està previst que divendres passe a ser votat alcalde del municipi. La pujada a l’alcaldia del govern PSOE-PAR va arribar precedit d’una moció de censura que va acabar amb l’etapa de Antonio Algueró (PP) al front de La Freixneda, alcalde que portava més anys en un ajuntament al Matarranya. Al llarg d’este ple, l’ajuntament de La Freixneda també va aprovar les ajudes que concedeix la Comarca del Matarranya en matèria de turisme. Expectació, una vegada més, la que es preveu divendres a la Casa de la Vila, que en dos anys ha vist tres alcaldes diferents i de tres colors polítics diferents.