La desocupació cau per segon mes seguit al territori i afecta a 520 persones

comarquesnord.cat . Saragossa . dimarts, 7 de maig de 2013 .
Etiquetes:

La desocupació al Matarranya ha baixat per segon mes consecutiu, una tendència que està marcada per la caiguda de gent sense feina al sector de la construcció i la indústria agroalimentària. Les xifres han passat de les 544 persones registrades el passat mes de març a les 520 que s’han produït durant l’abril. D’esta manera, la desocupació ha baixat en 24 persones, produint-se una caiguda generalitzada a 10 municipis del Matarranya, mentre a 6 s’ha mantingut i només dos han incrementat desocupació. Abril acostuma a ser un mes positiu per al treball, motivat per l’arribada del bon temps i els derivats del turisme. Per sectors, la desocupació ha baixat en construcció (-9), indústria (-9), el món agrari (-5) i serveis (-2). La desocupació només augmenta en aquelles persones que no havien tingut feina abans (+1), principalment jóvens.

D’esta forma, el Matarranya manté la mateixa tendència que s’ha viscut a l’Aragó, on el mes d’abril la desocupació ha baixat un poc. Esta caiguda ha estat més intensa a terres del Matarranya. A nivell autonòmic, la desocupació ha baixat en un 0,12%, baixant fins les 116.713 persones. El comportament d’Aragó ha estat similar a les comunitats veïnes d’Euskadi (-0,42%) o Catalunya (-1,06%), mentre que a altres com La Rioja (-2,8%) o Navarra (-3,62%), la caiguda ha estat més intensa. Per províncies, el major increment d’atur a l’Aragó s’ha produït a Terol, amb una baixada relativa de 141 persones (-1,2%). A Saragossa pràcticament s’han mantingut els mateixos números que al març (-0,03%) i a Osca s’ha produït un increment del 0,16 per cent. A nivell autonòmic i per sexes, puja la desocupació entre les dones i baixa entre els hòmens.

. Només creix a Torredarques i la Torre del Compte

Per municipis, cal subratllar que deu d’ells al Matarranya han reduït el número de gent sense feina este mes d’abril, sent rellevant a dos pobles. A Fontdespatla i a Valljunquera la desocupació s’ha caigut en 5 persones. A Fontdespatla ha passat de 23 a 18 persones, mentre que a Valljunquera ho ha fet de 19 a 14 persones. La desocupació cau en tres persones a Beseit (de 39 a 36), a Queretes (de 33 a 30) i a la Vall del Tormo (de 27 a 24 veïns), mentre que a Lledó (de 13 a 11) i a La Portellada (de 10 a 8) ha baixat en dos persones. La caiguda també s’ha produït a Arenys de Lledó (de 12 a 11 veïns), a La Freixneda (de 44 a 43) i a Mont-roig (de 13 a 12). Ho ha fet en una persona. Al marge d’això, a Calaceit (73 persones), Fórnols (3), Massalió (26), Pena-roja (27), Ràfels (4) i Vall-de-roures (167), la desocupació s’ha mantingut.

Per contra, dos municipis del Matarranya han augmentat els números de desocupació este mes d’abril, seguint la tendència contrària de la comarca. Parlem de Torredarques i la Torre del Compte, amb un increment poc significatiu d’una persona. A la Torre s’ha passat de 6 a 7 veïns, mentre que Torredarques ho ha fet de 5 a 6 persones.

Més informació: