Aules buides, escoles tancades i serveis mínims durant la vaga general d’Educació

comarquesnord.cat . Mont-roig . dijous 9 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

Avui ha segut un dia diferent. A les nou i mitja del matí, quan sonava la campana per a entrar a escola, molts centres educatius del Matarranya han vist com no hi havia cap xiquet fent fila per a entrar a l’aula. I és que molts professors i pares i mares de l’escola rural del Matarranya han decidit secundar una vaga general convocada a nivell nacional contra la nova Llei d’Educació. Aules buides, escoles tancades i centres cobrint serveis mínims han estat la tònica d’un 9 de maig marcat per mobilitzacions a tot l’estat. En uns altres, però, s’ha viscut certa normalitat i han continuat les classes lectives.

El CRA La Fresneda ha estat l’escola agrupada que més ha secundat la vaga. Tres de les quatre escoles que integren el CRA (La Freixneda, Ràfels i La Portellada) no han obert avui les portes, i només estava habilitat el centre de Valljunquera, amb un professor de serveis mínims i un altre que no ha secundat la vaga. Les aules, però, estaven buides. Al CRA Algars s’ha produït una situació similar. Serveis mínims a l’escola de Queretes, on es delegaven els xiquets de tot el CRA que no secundaven la vaga. En canvi, les escoles de Lledó, Arenys de Lledó i Beseit no han obert avui.

La situació ha estat una mica diferent al CRA Matarranya. Calaceit havia de complir els serveis mínims, i la presència d’alumnat ha estat molt inferior a un dia habitual. En canvi, a la Vall del Tormo i a Massalió s’ha donat classe. Han secundat la vaga el 38% dels professors sense recomptar els serveis mínims. Al CRA Tastavins, per la seua part, certa normalitat a Fontdespatla i a La Sorollera. L’escola de Pena-roja havia de complir serveis mínims i tenia 4 alumnes a les onze del matí. A Mont-roig, aules tancades i s’ha fet una mobilització en senyal de protesta contra la Llei d’Educació.

Valderrobres és el poble del Matarranya que té més estudiants. Al CEIP Vicente Ferrer ha hagut serveis mínims a l’àrea de primària, integrada per quatre professors, mentre a infantil s’ha seguit la jornada lectiva amb normalitat. Per la seua part, al IES Matarranya han secundat la vaga 16 dels 49 professors que integren l’equip docent, mentre que la presència d’alumnes ha estat d’entre el 20 i el 30 per cent d’un dia normal. El territori no contempla cap manifestació ni mobilització, sinó que la Marea Verda les ha concretat a Alcanyís perquè siguen de caràcter col·lectiu.

Més informació: |