El PSPV presentarà mocions en totes les institucions per rebutjar la privatització del registre civil

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 9 de maig de 2013 .
Etiquetes: , ,

El portaveu adjunt del grup socialista en la Diputació de Castelló, el cinctorrà Josep Gisbert, ha anunciat que el PSPV de Castelló va a presentar mocions en totes les institucions per a què es faci marxa enrere a l’avantprojecte de Llei de Reforma Integral dels Registres, “per ser una proposta retrògrada i per la vulneració que això suposa dels principis de justícia igualitària i universal”.

Segons Gisbert, “la privatització del Registre Civil suposarà més retallades, inconvenients i despeses per als ciutadans, quan fins ara ha estat un servei públic i gratuït”. El portaveu adjunt ha apuntat que “els socialistes anem a presentar les mocions per combatre la febre privatitzadora del PP, que sembla no tenir límits, i que ens està portant a tenir cada vegada menys serveis i drets, i a retrocedir en totes les nostres conquestes socials i en el nostre benestar”. Gisbert ha explicat que ara “el Ministeri de Justícia pretén que el Registre Civil, un servei públic i gratuït, passe als registradors de la propietat i el cost del mateix recaigui directament en les butxaques dels ciutadans”.

“Si el seu avantprojecte de llei va endavant, haurem de pagar per qualsevol partida de naixement, per certificats de defunció, matrimoni o fe de vida, entre altres. A més, alguns actes com el matrimoni civil hauran de celebrar-se davant notari, qui realitzarà totes les gestions per a la seva autorització”, afegeix el diputat provincial.

Davant això, Gisbert ha criticat que “amb aquestes mesures del Govern de Rajoy, qui surt sempre perdent és el ciutadà, i a més, cal tenir en compte que totes aquelles persones que viuen en municipis més petits, veuran afegida la dificultat d’haver de desplaçar-se a una altra localitat on hi hagi notaris o registradors de la propietat, amb el consegüent increment de despeses i temps utilitzat”.

El dirigent socialista ha volgut denunciar així la política del PP de “desmantellament i privatització de la justícia”, perquè “el que ha estat un servei públic per a tots els ciutadans fins ara, va a acabar sent un negoci per a uns pocs”.

Més informació: | |