Morella torna a exigir una solució immediata al desviament de la N-232 pel Barri d’Anroig

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 9 de maig de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presenta una moció al plenari de maig per instar el Govern a que adopte una solució urgent a la N-232, en el tram que ara travessa el barri d’Anroig. En aquesta, s’exigeix ​​que actue immediatament per solucionar el problema en un dels ponts, que ha fet que es desvie el trànsit que suporta la nacional per l’interior d’aquesta pedania de Xert. Aquesta petició s’eleva al ple, després que tant l’alcalde de la localitat com altres regidors hagin reclamat l’actuació d’urgència des de fa setmanes, tant públicament com per carta remesa a l’administració estatal.

El tall de la carretera nacional es va produir el dia 6 de març, per un problema en un dels ponts. Però, segons apunta el regidor de governació, Ernest Blanch, “des del Ministeri de Foment no s’ha informat ni de quin és el problema exacte ni dels terminis que es plantegen per trobar una solució”. El regidor afegeix que “els veïns d’Anroig estan patint aquesta situació d’abundant trànsit que hauria de ser transitòria, però de moment, cap municipi ha rebut informació per part de l’administració per aclarir fins quan durarà”. Fa més d’una dècada que el desviament exterior al barri va deixar lliure de perill i molèsties als veïns a causa de la N-232, avui totes aquelles molèsties ahir oblidades, tornen a conviure en el seu dia a dia. A més, afegeix que “els primers dies es van veure màquines i operaris encarregats de la senyalització treballant, però a dia d’avui ja no s’observa a ningú que vagi a actuar per solucionar el problema”. Aquest vial d’Anroig també suposa un problema per als vehicles que per ell transiten, ja que el peraltat desigual i irregular pot produir danys als vehicles. Des que es va adoptar aquesta solució transitòria, no es va condicionar el carrer i presenta uns canvis de nivell bruscs que resulten perillosos per als milers de vehicles que transiten pels carrers de la localitat, dia rere dia.

El regidor de governació explica que “la N-232 és una artèria de trànsit molt important, a nivell de comunicació i econòmicament per a l’interior de la província de Castelló, i per això, és una obligació per a nosaltres exigir una solució als problemes circulatoris que presenta”.

. Ordre del dia

A més d’aquest punt de l’ordre del dia, les infraestructures també seran protagonistes amb la segona moció que presenta l’equip de govern, també en l’àrea de governació. En aquest cas, es debatrà sobre el catàleg de carreteres de la Generalitat Valenciana i les cessions que pretén realitzar. A la resta de punts també hi ha qüestions de rellevància, com el conveni promocional signat amb la ciutat de Toledo, les Jornades de la Solidaritat, la creació d’horts municipals o les activitats en anglès per a l’estiu.

Més informació: | |