El nou catàleg de carreteres continua considerant la Canà com un camí rural

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 10 de maig de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La Canà continuarà sent camí rural, i la responsabilitat del mateix continuarà recaient en els pobles dels termes que travessa: Morella, Cinctorres i Castellfort. El compromís del president de la Diputació, Javier Moliner, d’assumir la carretera quant estare llest el nou catàleg de carreteres de la Comunitat Valenciana, o que fora la Generalitat qui l’assumira com a via autonòmica, no s’ha materialitzat.

El nou catàleg, ja publicat, no contempla cap canvi per aquesta ruta. El diputat, i regidor de Cinctorres, José Manuel Gisbert, afirma que no pararan “fins que aquesta reivindicació eterna sigue escoltada”. I és que mentre tant, la Diputació diu que no pot invertir per que no és carretera provincial, i si passa algun accident, com ja ha passat, les indemnitzacions corren a càrrec del poble on tingue lloc el succés.

Gisbert afirma que “el president Moliner reconeix que no és un camí rural a l’us, i que no és just que les competències les tinguen que assumir els pobles per on passa, per que en són molts els usuaris de la carretera”. Les bones paraules, però, no es transformen en accions. Els Ajuntaments de Cinctorres i Morella, estant disposats a començar de nou mobilitzacions per reclamar la millora d’aquesta via i l’assumpció de responsabilitat sobre la mateixa de les administracions més grans.

Més informació: | | |