Més de 20 pobles ja han dit “No al fracking”

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 10 de maig de 2013 .
Etiquetes: , ,

Més d’una vintena de pobles ja han dit que no a la Fractura Hidràulica. Els que oficialment han aprovat una moció en els plenaris dels seus respectius ajuntaments són: La Jana, Morella, Cervera, Vilafranca, Càlig, Sant Mateu, Vistabella, Santa Magdalena, Ares, Villores, Coves de Vinromà, Vallibona, Castell de Cabres, Forcall, Canet lo Roig, Rossell, Peníscola, Torreblanca, Benicarló i Salzadella.

També fora de la zona, que l’empresa Montero Energy Corporation considera com afectada, s’han manifestat en contra: Vila-real, Vilanova d’Alcolea, Benlloch i València.

Alguns municipis de la província de Castelló diuen esperar a conéixer la decisió de la Mesa de Tècnics que ha reunit la Diputació de Castelló. En aquest cas estàn Vinaròs, Benassal, Culla, Sant Rafael i Traiguera. I altres municipis, com Cinctorres i La Mata han acordat instar al Consell de la Generalitat Valenciana, perquè no autoritze els projectes mentre no hi haja una normativa estricta al respecte.

A Alcalà de Xivert és el poble que s’ha manifestat a favor del fracking, i de Catí, la plataforma contra el fracking de les comarques de Castelló, afirma que els han arribat notícies contradictories en el sentit de que s’està a favor però no s’ha comunicat oficialment.

Davant tota aquesta informació, des de la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló es demana una profunda reflexió sobre els efectes d’aquesta tècnica “agressiva i destructora” i posa a l’abast de qualsevol municipi tota la informació que disposa amb la realització de xerrades i reunions.

Més informació: | |