Els veïns del Matarranya demostren la seua solidaritat en la campanya de productes d’higiene

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns 13 de maig de 2013 .
Etiquetes:

El passat dijous 9 de maig, la Comarca del Matarranya va posar punt i final a la Campanya de Recollida de Productes d’Higiene Personal i Neteja que va iniciar fa poc mes de cinc setmanes i en la que han col·laborat de forma massiva els veïns i les associacions del territori. La finalització de la iniciativa es va escenificar en un acte simbòlic en el que l’entitat comarcal va donar els productes recollits a Creu Roja Matarranya que serà l’encarregada de repartir-los entre les famílies que es troben en una situació més complicada.

La campanya ha aconseguit recollir gran quantitat de productes d’higiene que en molts casos són cars i moltes de les persones més afectades per l’actual situació econòmica no es poden permetre. “Hem recollit gel, xampú, fulles d’afaitar… i moltes altres coses genèriques. Però sobretot el que més ha aportat la gent han sigut productes destinats als ‘bebès’ com són bolquers, tovalloles, cremes i inclús alguns han donat bressols, parcs de xiquets o banyeretes…” va concretar Eva Antolín, psicòloga de la Comarca del Matarranya, qui també va afegir que “suposo que la gent ha pensat que en el cas dels ‘bebès’ les necessitats son majors i també han percebut que és el col·lectiu més afectat quant una família es trobe en una situació difícil”. En esta línia, Antolín també va ressaltar que “des dels serveis socials comarcals, i també des de les entitats socials que treballen al territori, tenim molt clar que una de les nostres prioritats han de ser els menors perquè moltes vegades acaben sent els més vulnerables i els que sofreixen més estes crisis”.

Una vegada finalitza la recollida de productes, ara serà Creu Roja Matarranya la que s’encarregarà de repartir-los entre les famílies ja valorades pels serveis socials com nuclis familiars que necessiten este tipus d’ajuda. “L’acte final d’entrega va ser simplement un moment simbòlic per a donar per acabada la campanya. Ara seran els voluntaris de Creu Roja Matarranya els que inventariaran tots els productes per a posteriorment donar-ho a les persones que ho necessiten”, va aclarir la psicòloga comarcal, qui un cop més va voler deixar clar que “les famílies que rebran estos productes són les que han passat pels serveis socials comarcals i natres ja hem valorat i constatat que necessiten realment esta ajuda. A més també s’ha de dir que no sols oferim ajuda material a estos nuclis familiars, sinó que a més s’intente que no siguen dependents d’estes campanyes i per això realitzem diferents programes formatius en ells per a facilitar-los la inclusió en el mercat laboral del territori”. En relació al fet que el repartiment el faja Creu Roja Matarranya i no la pròpia entitat comarcal, Antolín va defensar que “a l’igual que en gran part de les iniciatives que desenvolupem al territori, la col·laboració i la coordinació entre les diferents entitats es total. Pensem que això es ara més necessari que mai. D’esta manera no dupliquem serveis i aprofitem millor la feina tant dels tècnics com dels voluntaris de les diferents associacions o entitats”.

Finalment, des dels serveis socials de la Comarca del Matarranya es va voler agrair la gran solidaritat que mostren els veïns del territori en estes campanyes. És més, Antolín que es va mostrar molt satisfeta pel resultat d’esta iniciativa, i va defensar que “sense la gran col·laboració de la gent del Matarranya no es podrien desenvolupar moltes de les iniciatives que es fan al territori, i no sols en l’àmbit dels serveis socials, sinó en molts altres”.

Més informació: