Morella, un destí de congressos

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 15 de maig de 2013 .
Etiquetes:

Morella busca posicionar-se com un excel·lent destí de congressos. És un dels objectius de cara al proper any 2014, en el què se celebrarà el 600 aniversari de la trobada més important que ha albergat la localitat: la trobada entre un papa, un sant i un rei, el papa Luna, Sant Vicent Ferrer i Ferran d’Antequera. I, des d’aquesta setmana i fins a mitjans de juny, Morella acull tres cites congressuals, en les què es debaten temes tan diversos com la geologia d’aquesta zona, el medi rural, la natura i les noves tecnologies o el futur de FETE-UGT.

La regidora de turisme, María Rallo, afirma que “treballem per posicionar-nos com un destí interessant per acollir diferents esdeveniments o congressos”. A més, explica que “cada volta són més societats, organitzacions o entitats, les que aposten per Morella com a escenari de les seves trobades i hem de fer un esforç per acollir-ne més durant el proper any”. També explica que “el turisme de congressos és important per al municipi, ja que permet desestacionalitzar i asegura un impacte econòmic important amb la presència de desenes de participants en cada un d’ells”.

Aquesta setmana ha començat un curs organitzat per la Universitat de Barcelona i dirigit pel professor Ramon Salas. Es debat sobre la Petrogènesi sedimentària i s’està desenvolupant a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella. La trobada finalitzarà divendres que ve. Precisament, un dia després començaran les I Jornades de la Societat d’Història Natural dels Ports, en les què es donaran cita uns 50 alumnes. En elles, es combinarà l’aprenentatge teòric amb experts en diferents matèries, amb les sortides pràctiques a l’Alameda i a Morella la Vella.

Finalment, també en la jornada d’avui, s’han desplaçat fins a Morella els organitzadors del VI congrés ordinari de FETE-UGT del País Valencià, que se celebrarà entre els dies 14 i 16 de juny.

Més informació: