Morella viu la seua setmana més solidària

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 16 de maig de 2013 .
Etiquetes:

Morella viu la seua setmana més solidària de tot l’any. Uns dies en els què s’organitzen diferents activitats que recorden que hem de continuar mirant cap a aquells llocs en els què les persones tenen menys recursos. A partir de demà, arranquen les activitats de marcat pes cultural i solidari. Per això, els cine-fòrums, projeccions al Teatre Municipal, recollides de roba o conferències sobre projectes de cooperació en zones subdesenvolupades protagonitzen el programa.

En aquesta edició de 2013, els professors i alumnes del col·legi Mare de Déu de Vallivana es tornaran a sumar a la conscienciació solidària amb l’organització de diferents tallers i activitats. La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “hem de solidaritzar-nos amb les persones que menys tenen i fomentar la sensibilització sobre la situació que es viu en alguns d’aquests països subdesenvolupats”. Per això, considera que “almenys una setmana a l’any, hem de reivindicar les ajudes cap a aquests països, ja que encara que aquí tenim crisi, la d’aquests països és molt més important”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Morella destina el 0,7% del pressupost municipal a ajudes al Tercer Món. A canvi, les ONG que es beneficien d’ajudes, es comprometen a realitzar diferents activitats per als veïns de Morella, que donen a conèixer el seu treball i que ajuden a conscienciar sobre la situació als països en els quals treballen.

Les Jornades comencen demà, amb un cine-fòrum a la Casa Ciurana, al voltant de la pel·lícula “A Cel Obert”. Aquesta activitat l’organitza l’organització ASOL. Diumenge, la pel·lícula que es projectarà al Teatre Municipal serà “I ara on anem?, de Nadine Labaki. El dia 23, la Creu Roja organitza una xerrada sobre el treball de cooperació a Burkina Faso i, el dia 1 de juny tindrà lloc una activitat nova, que pretén implicar a tot el municipi i que porta per títol “Empapera Morella”. A més, entre els dies 17 i 24 de maig, es farà la recollida de roba i, durant aquesta setmana s’organitzaran diferents activitats solidàries al col·legi de primària, com una xerrada de Medicus Mundi o la projecció del documental “Xiquets del Paradís”.

Més informació: