Devoció per la Santa Espina i molta germanor durant les Festes de Primavera de Calaceit

comarquesnord.cat . Calaceit . dilluns, 20 de maig de 2013 .
Etiquetes:

Calaceit va viure els passats 18, 19 i 20 de maig les Festes de Primavera, unes festes on va haver activitats per a tots els públics i que, una vegada més, van demostrar que veïns i veïnes de Calaceit senten una gran devoció per la Santa Espina. Les festes van començar la matinada de dissabte amb la discoteca mòbil que van muntar els Quintos i Quintes de Calaceit a l’ermita de Santa Anna, música que es va allargar fins que va eixir el sol i que els més jóvens van continuar d’empalmada.

Dissabte es va fer missa, dinar a l’ermita i altres activitats. Ja de cara a la nit van seguir les activitats. Es va fer el VI ‘Foc Night Festival’, on no van faltar els bous de foc a la plaça del poble, activitat molt arrelada a Calaceit. La nit es va allargar fins a altes hores de la matinada amb macro discoteca mòbil i actuació de dj’s de renom. Diumenge, Sant Isidre, activitats curioses com un I Certamen de Cantadors de Jota acompanyat d’una degustació de pernil, vi i pastes típiques.

Com fixa el calendari festiu, les Festes de Primavera van acabar amb la devoció per la Santa Espina. Centenars de veïns del poble es van congregar a les portes de l’església el dilluns per la tarde, per a seguir-la després en processó pels carrers del casc històric. Altres veïns van esperar a que acabés la processó per a venerar la relíquia de retorn al temple. El temps va respectar la processó, però el concert de la Lira Alcañizana previst després de la missa va estar condicionat per la pluja.

Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit, va recalcar que “estem recuperats i contents perquè tot ha anat bé. A l’ermita van fer quatre gotes, però llevat això, ha anat tot prou bé”. L’alcalde de Calaceit va recordar que enguany hi havia coses noves, com el curiós concurs de cant de jotes, on “la gent es va acabar animant”. La Santa Espina, moment molt emotiu de les festes. “Hi ha una gran devoció i gent de totes les edats va venerar la Santa Espina”. Dilluns coincidia amb la Pasqua Granada, i molts veïns de Calaceit que viuen fora es van quedar fins última hora gaudint de la festa.

Més informació: