El Matarranya i Interior es trobaran per a parlar dels mals ocasions pel temporal de neu

comarquesnord.cat . Saragossa . dimarts, 21 de maig de 2013 .
Etiquetes: , ,

El conseller de Política Territorial i d’Interior del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, i el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, es van reunir la setmana passada a Saragossa per a tractar el repartiment dels diners previstos en convenis este 2013 per a les Comarques. Una trobada on DGA va notificar al Matarranya que ara les Comarques hauran de fer-se càrrec de la gestió d’algunes guarderies, i que un d’estos convenis que s’ha de firmar bé marcat precisament pel finançament a les guarderies. El manteniment de 10 dels 11 grups infantils que li pertoquen a Comarca del Matarranya suposen una despesa de 270.000 euros, el 70% dels diners en convenis que li toquen.

Francisco Esteve va aprofitar l’encontre amb Suárez per a parlar del fort temporal de neu i aigua que va afectar al Matarranya a finals de febrer i principis de març, deixant pobles sense llum, veïns desallotjats per despreniments i monte molt castigat per la caiguda dels arbres. Al respecte, Esteve va explicar que “ens sentíem una mica deixats” i per això “vam quedar de fer una reunió, que l’organitzaríem per a parlar de tot el que va passar durant el temporal de neu”. El conseller d’Interior no va posar pegues. Tot el contrari. Des de la Comarca es demana revisar els protocols d’actuació sobretot per a evitar que es repeteixen situacions com les viscudes este hivern.

El Govern d’Aragó farà una primera inversió xifrada en 150.000 euros per a la retirada dels pins i arbres castigats pel fort temporal d’aigua i neu que va patir el Matarranya entre el 28 de febrer i el 1 de març. Així ho va assegurar el director general de Gestió Forestal de la DGA, Roque Vicente, que el passat dijous 2 de maig es va reunir amb el president de la Comarca del Matarranya i la presidenta de la Comarca del Baix Aragó, Ana Belén Andreu, per a estudiar la fulla de ruta davant els problemes que va provocar la nevada i la lluita en la prevenció forestal. En el cas del Matarranya s’han quantificat més de 200.000 arbres danyats pel temporal de neu.

Més informació: | |