L’Associació Jove de Valderrobres s’estrene amb el festival Roble Rock

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 21 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

El pròxim dissabte 25 de maig, Valderrobres viurà la primera edició del festival Roble Rock en el que, a més de diferents activitats diürnes, actuaran les bandes El Noi del Sucre, Omeveigues, Arcaden, Halitosis i un grup que fa tribut a La Polla Records. La iniciativa suposa la posada de llarg de l’Associació Jove de Valderrobres, que es va posar en marxa fa uns mesos i que té com a principal objectiu dinamitzar la vida social i cultural de la capital del Matarranya. El primer Roble Rock pretén convertir-se en una jornada plena d’activitats en la que es vol reunir als jóvens del municipi i d’altres punts de la Comarca del Matarranya. “La idea es fer activitats per a la gent del poble i de tota la comarca”, van defensar diversos membres de la entitat juvenil.

La jornada començara a les 12 del matí a la Casa de Cultura on es farà una xarrada informativa sobre el fracking, un tema d’actualitat al territori. “La intenció és donar informació sobre esta tècnica que pot afectar de manera molt greu al territori i pensem que és bo que tinguem la màxima informació al respecte”, van explicar des de l’associació. Posteriorment, al mateix lloc es projectarà el curt ‘Un corto recortado’ fet per alumnes i professors dels centres educatius de Valderrobres.

Ja per la tarde les activitats continuaran amb una xarrada sobre les col·lectivitats al Matarranya, en la que Juan Luis Camps parlarà de la creació i el funcionament d’estes entitats al territori en general, i a Queretes i Valderrobres en particular. Finalment, i per a tancar les activitats diürnes, Edu Celma impartirà una conferència sobre l’actual sistema fiscal espanyol i la problemàtica de l’evasió d’impostos. En relació a estes conferencies, des de l’Associació Jove van defensar que “la idea de les xarrades és informar als jóvens del territori. A més, estes no seran les últimes perquè ja estem treballant en unes altres en les que es parlarà del moviment ATTAC”. Per a animar a tots els veïns del Matarranya a participar, els membres de l’associació també van aclarir que “les xarrades no seran molt denses, sinó que tenim la intenció es que facen de manera entenedora i entretinguda”.

Arribada la nit, l’activitat es traslladarà a la plaça de bous municipal on es farà el concert que serà la cita central d’este primer Roble Rock. Cap a les onze de la nit, el grup local Halitosis serà l’encarregat de trencar el gel amb el seu punk reivindicatiu. A continuació l’escenari serà ocupat pels Omeveigues, que seguiran amb el seu punk rock i que donaran pas al grup sevillà de versions dels mítics La Polla Records. Posteriorment arribarà el plat fort de la nit, amb l’actuació de El Noi del Sucre (grup format per anteriors membres de Los Muertos de Cristo) que encendrà la plaça de bous en la seua música carregada de crítica social i política. Finalment, els també locals Arcaden seran els encarregats de tancar esta primera edició del festival amb les seues versions de clàssics del rock de les últimes dècades. “La veritat és que no sabem quanta gent pot reunir-se a la plaça de bous, però ja s’han posat en contacte en natres gent de València, Saragossa i la Terra Alta. Encara que la idea és que vingue sobretot gent del poble i de la Comarca del Matarranya”, van destacar els jóvens de Valderrobres, que també van assenyalar que “tots els actes son gratuïts a excepció del concert, que valdrà 10 euros. A alguns els pot parèixer car, però pensem que és un preu just per a un concert en tants de grups i en el que a més a la barra hi haurà preus populars”.

Finalment, cal dir que l’Associació Jove de Valderrobres formada fa pocs mesos compta amb uns 40 membres i que, tot i començar la seua activitat en este Roble rock (encara que ja han fet algunes activitats com una festa de música electrònica i alguns tallers per a xiquets amb l’objectiu de recaptar fons per a l’entitat), l’objectiu de l’entitat juvenil és fer activitats de tot tipus. “No sol tenim intenció de fer este concert. La idea és anar fent coses… Ara estem barallant la possibilitat de fer algunes xerrades més, unes 24 hores de futbol sala, entres altres coses…)

Més informació: |