“Quan vaig arribar allí el primer que vaig pensar és que li havien disparat, tenia la cara destrossada”

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 21 de maig de 2013 . 2 comentaris
Etiquetes:

Vilafranca ha viscut una jornada convulsa després de l’aparició del cadàver d’Enrique Forés Monfort, natural i veí de la localitat, d’uns 68 anys d’edat en els voltants del cementeri. El cos el descobririen sense vida dos vilafranquins que anaven a donar de menjar als seus cavalls sobre les 8:30 hores i denunciarien la situació a la Guàrdia Civil. El més impactant que es van trobar va ser que el cadàver tenia tota la cara desfigurada pel que no ho van poder reconèixer al costat d’un toll de sang i una borsa de plàstic amb bolets. Es trobava en posició fetal de cap per amunt. Aquest aspecte va condicionar les primeres hipòtesis que van apuntar inicialment a un tir en el cap. “Quan vaig arribar allí el primer que vaig pensar és que li havien disparat, no vaig poder conèixer-lo, tenia la cara destrossada i tenia la mà gelada” explicava Manolo, veí amb una finca en els voltants que va veure el cadàver. Una incògnita que es va ser resolent al llarg de les hores i, finalment, tot indica que Enrique va morir per causes naturals, barrejant-se un infart fulminant, quan va sortir a buscar xampinyons, i algun animal o animals van ser els que li van destrossar la cara. En aquest enclavament no és difícil veure gossos solts, encara que no es descarten animals salvatges com les raboses. Tampoc s’ha aclarit el moment de la mort. Un familiar apuntava que va veure sortir a Enrique Forés la tarda del dilluns a buscar bolets acompanyat d’un paraigües. Un aspecte que confirmava Manolo és que “tenia el paraigües al costat i el cos estava mullat, per la qual cosa va coincidir amb la pluja que va caure entre el dilluns i el dimarts”.

El cos sense vida va estar traslladat a l’Institut Anatòmic Forense de Castelló on este dimecres se li practicarà l’autòpsia esperant obtenir nous detalls per esclarir el cas i les causes de la mort. Fonts del Centre de Coordinació d’Emergències van informar que no es va produir cap trucada per requerir assistència sanitària, la qual cosa fa suposar que la mort va ser al moment i sense temps de reacció per part del mort que suposadament anava sols.

La zona on es va trobar el cadàver, a les afores del municipi, va estar acordonada per impedir el pas de curiosos durant diverses hores. La situació va posar en suspens a la localitat i a la comarca, sobretot per les estranyes circumstàncies i com s’anaven lligant detalls. Un veí que camina molt per allí, Enrique Miralles, explicava que “sembla que hagi estat un gos, però ha estat tot molt raro. Era una persona que no tenia problemes amb ningú”. El mort estava vidu i era molt conegut al poble. Va treballar fa uns anys en la brigada municipal i actualment estava jubilat. El dilluns va participar en els actes de la festa local de la Verge del Llosar i a la tarda, amb el cel ennuvolat i amenaçant pluja va eixir a buscar fongs. Els pocs xampinyons que va trobar encara estaven esta vesprada en una bossa de plàstic en el lloc dels fets.

La corporació municipal va estar pendent del cas des que van conèixer els fets. L’alcalde, Óscar Tena, es va mostrar “afectat” i va ser el primer a descartar la mort violenta que es va barrejar al principi als mitjans de comunicació. La Guàrdia Civil segueix amb la investigació oberta a l’espera dels resultats de l’autòpsia.

. Vídeo .  Troben el cadàver d’un home a Vilafranca

Més informació:

/span> comentaris

  1. Lo vostre és la vericitat i comprovar les notícies. Vaja noticiari…

  2. Es necesario poner el nombre completo de la víctima? Venga hombre, un poco de respeto. Dónde ha estudiado periodismo el redactor/a de esta noticia?