Un ‘Mae West’ del mestre Dalí fet a Pena-roja

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 21 de maig de 2013 .
Etiquetes:

Els alumnes de primer i segon curs de primària de Pena-roja han estat els creadors d’un original collage de la famosa obra de Salvador Dalí, ‘Mae West’, que han enviat després als seus amics de Radomsko (Polònia) perquè l’acaben muntant. Esta ha estat l’última activitat que han fet els alumnes del CRA Tastavins en el marc del projecte e-twinning, un interessant programa que crea llaços d’unió entre centres educatius de tota Europa en l’objectiu de fomentar l’aprenentatge de l’anglès. En el CRA Tastavins, la iniciativa ha estat impulsada per la professora Eva Agüero, i en ella han participat alumnes de Mont-roig, Pena-roja i Fontdespatla.

La pròpia Agüero va explicar que “a través del portal europeu de professors i docents e-twinning vaig contactar amb professors de Polònia. I a partir d’aquí vam crear un projecte de comunicació en llengua anglesa entre Polònia i Espanya”. Els alumnes del CRA Tastavins i de la ciutat de Radomsko (Polònia) es cartegen i s’envien activitats en anglès molt entretingudes. L’última d’elles, enviada pels xiquets i xiquetes de Pena-roja, va ser un collage del quadre ‘Mae West’ de Salvador Dalí. Agüero va reconèixer que era una molt bona ferramenta, ja que els xiquets estaven estudiant el nom de les parts de la cara i dels mobles de la casa a classe.

Al llarg de l’any, els alumnes de Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja s’han cartejat amb els seus amics de Polònia, i entre altres coses s’han intercanviat activitats, puzles i s’han enviat fins i tot dolços. Recentment, els alumnes de Pena-roja també van tindre una videoconferència amb els amics de Polònia. En ella, i segons va explicar Eva Agüero, “al principi responen nerviosos i emocionats, pensant de com parlaran amb ells. Han vist que a través de cartes, a través del llenguatge escrit, ens podem entendre. I a través de la videoconferència, és fàcil fer-se preguntes, com per exemple com es diuen, d’on són o què els agrada fer”.

Més informació: