Ares del Maestrat organitza en juny les primeres jornades de Cuina del Pastor

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . divendres, 24 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

Ares del Maestrat organitza durant el mes de juny la primera edició de les jornades gastronòmiques de cuina del pastor. Durant els caps de setmana d’este mes, quatre bars i restaurants de la localitat han preparat un menú especial amb ingredients i plats típics de la zona. L’Hotel d’Ares, Casa Sonia, la Fonda del Coll d’Ares i el restaurant de La Montalbana oferiran menús a un preu de quinze euros en què estaran presents les taules de formatges, el pa amb tomata, la sopa de pastor o la sopa amb pilotes i el corder en les seues diferents modalitats com la caldereta, el tombet en conserva o el corder al forn. Com a postres els menús inclouen la quallada, el flam d’ametlla i el brull amb codony. El preu inclou una beguda a cada menú. L’Ajuntament d’Ares del Maestrat col · labora en esta iniciativa impulsada pels restauradors del municipi integrats en el projecte Reviscolares que, entre altres, pretén dinamitzar els recursos econòmics de la localitat.

. Concurs de gossos de rabera

A més, els dies 15 i 16 de juny se celebra una nova edició del concurs de gossos pastors amb concursants que arribaran des de Catalunya, Euskadi, Andalusia, Balears i Comunitat Valenciana. L’escenari del concurs serà, com altres anys, la Canà d’Ares i els pastors hauran de guiar als seus gossos perquè s’encarreguen de marcar el camí a les ovelles a través d’obstacles.

D’altra banda, s’ha convocat el primer concurs de fotografia sobre els gossos pastors. Els participants podran realitzar les fotografies durant el desenvolupament del concurs i hauran de presentar un màxim de dos. La data límit de lliurament serà el 15 d’agost i el premi suposa ser el cartell del concurs de l’any següent més d’un dinar o sopar per a dos persones a l’Hotel d’Ares. Els xiquets de la localitat i d’altres municipis podran participar en un concurs de dibuix sobre les ovelles, els gossos i els pastors. Així mateix s’ha organitzat un singular concurs: “Què sap fer el teu gos?. D’altra banda s’ha convocat el primer concurs de fotografia sobre els gossos pastors. Com a complement durant el cap de setmana actuarà la batucada de Morella i la monologuista Carola Maldonado. El diumenge dia 16 tots els interessats podran participar d’un dinar al local multiusos. Durant el matí del concurs els xiquets podran gaudir de passejades en ruc. A més, Ares obrirà els museus de l’antiga nevera medieval, la cova del castell, el barranc dels molins fariners i les pintures rupestres.

Més informació: |