Castejón: “El fracking és un problema però també una oportunitat a la qual renunciem si ho vetem a priori”

comarquesnord.cat . València . divendres, 24 de maig de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

El portaveu de Medi ambient, Mariano Castejón ha manifestat que “el que cal fer amb el fracking no és prohibir-lo, sinó regular-ho per minimitzar els desavantatges i no renunciar per endavant a cap oportunitat per millorar les possibilitats econòmiques de la nostra Comunitat”

Castejón ha mantingut que “amb aquesta postura no fem res extraordinari doncs actuem igual que a Catalunya, on no s’ha vetat el fracking i s’ha apostat en la mateixa línia de la Diputació de Castelló que ha propiciat la Comissió de Recerca d’Experts perquè valori els projectes i els seus possibles efectes, una iniciativa que ja existeix també a La Rioja i a Andalusia”.

Segons Castejón “el PP es manté en el seu principi inqüestionable de no permetre cap tècnica extractiva que vagi en detriment del medi ambient o que perjudiqui la salut de les persones.” Per altra banda, eñl diputat apunta que “des del PP atenem els arguments dels detractors, però també valorem els informes des de la Universitat de Pittsburgh a Pennsilvània o dels Col·legis d’Enginyers o Geòlegs d’Espanya que recolzen el fracking com la nova indústria que suposarà un considerable alleujament a la nostra situació econòmica i social i ajudar a superar la crisi permetent reduir la dependència energètica d’Espanya”.

Per a Castejón “no podem amagar que vivim en un món àvid d’energia i el seu ús no para de créixer. Sense energia no hi ha indústria i sense indústria no ens podem mantenir. Espanya té els preus més alts de l’energia de tota Europa, la qual cosa incideix de forma molt negativa en la competitivitat de totes les nostres empreses ja que tots els seus productes i serveis consumeixen energia”.

Castejón ha recriminat als partits de l’oposició la seva insistència “a generar alarma social en remoure els temors sobre aquest tipus d’explotacions, esforçant-se a presentar-les com una amenaça a la salut personal i a la salut del territori, uns temors que amb la gravetat que els presenten són infundats. La Llei d’Avaluació Ambiental garanteix un elevat nivell de protecció del medi ambient i reforça la seva naturalesa preventiva. Obliga a sotmetre a tots els projectes que incloguin el fracking a un rigorós estudi detingut i detallat per tenir un control de les conseqüències i totes les garanties mediambientals, avaluant els possibles efectes del mètode en la naturalesa”. També assenyala que “per a l’oposició sembla que amb prohibir-ho s’acaba el problema però en canvi per al PP, és un problema però també una oportunitat, i fem front al problema perquè considerem que no són temps per declarar-nos anti-res. El més lògic i coherent és sospesar els pros i els contres, deixar-ho en mans dels tècnics, que s’analitzin els possibles projectes i es dictamini la seva idoneïtat. Pensem que és la millor forma d’actuació des de la prudència i responsabilitat, complint amb totes les condicions i controls mediambientals, protegint el territori, protegint a les persones avui i pensant en el seu futur, sense renunciar per endavant a cap oportunitat que pugui millorar les possibilitats de desenvolupament econòmic i social de la nostra Comunitat”.

Més informació: | | | |