Josep Gisbert: “La Generalitat incorre en irresponsabilitats en reduir les brigades contra incendis”

comarquesnord.cat . Castelló . dissabte, 25 de maig de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El portaveu adjunt del grup socialista en la Diputació de Castelló i secretari de Petits Municipis i Comarques del PSPV-PSOE, Josep Gisbert, ha advertit que “la Generalitat Valenciana incorre en una irresponsabilitat imperdonable en reduir l’aportació destinada per al reforç de les brigades forestals i a la prevenció i extinció d’incendis”. Gisbert ha denunciat que “el Consell ja va reduir l’estiu passat aquesta partida en un 80%, i per les últimes notícies que coneixem, sembla ser que aquest any també manté aquesta retallada amb els greus incendis que sofrim durant els mesos d’estiu de 2012 a la nostra província”. Per al portaveu adjunt, “no es pot jugar amb foc, i mai millor dit”. “Ens juguem el patrimoni de tots, com també el particular d’aquells que directament es veuen afectats i pot ser que, per desgràcia, també la vida de les persones”, lamenta Gisbert.

Segons Gisbert, “aquesta mesura regressiva va a posar en risc els nostres boscos i la riquesa arbòria de la província i, per això, resulta imprescindible mantenir i incrementar tots els esforços necessaris per garantir el servei de les brigades forestals”.

D’altra banda, el portaveu adjunt ha manifestat que, “lamentablement, també hem assistit a l’Expedient de Regulació d’Ocupació de Vaersa, el qual s’ha demostrat irregular, amb la retirada d’efectius no solament els espais protegits deixen de gestionar-se correctament i posar-se en valor, sinó que se’ls deixa exposats a una veritable catàstrofe”, afegeix Gisbert.

Finalment, el secretari de Petits Municipis i Comarques ha criticat que “el PP està acabant amb l’ocupació, amb el sustent de moltes famílies, amb les possibilitats de desenvolupament de les zones rurals a través de la posada en valor dels Parcs Naturals i espais protegits, i està desarmant irresponsablement el nostre patrimoni davant els perills naturals”.

Més informació: | | |