Sense calendari per al Parador de Morella, que des de Madrid no es considera una infraestructura prioritària

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 27 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

El Govern continua sense desbloquejar el parador de Morella. La Secretaria d’Estat de Turisme, ha afirmat aquesta setmana en la Comissió D’Indústria i Turisme, el que ja va dir l’any passat. Açò és que la infraestructura no és prioritària i es farà quant es pugue. No es concreta cap calendari d’actuacions, ni cap pressupost, ni cap compromís. No és té en compte tampoc, tot el que ja s’ha invertit, ni que per a aquesta zona la inversió redundaria en creació de llocs de treball i més projecció turística.

És cert que les inversions de Paradors s’han reduït notablement, i que bona part del pressupost es destina a promoció. És veritat també que Paradors ha portat a terme un dur ERE en centenars de comiats entre els treballadors de la xarxa hotelera, i el tancament per temporades d’alguns complexes. Però també es cert que obres se’n continuen fent. Les del parador de Muxia començaven va uns mesos, i el projecte d’aquest no tenia tants d’anys, ni hi havia tanta obra avançada com en el de Morella. Ara els gallecs negocien si al temps fan un camp de golf, mentre al govern valencià no se li ha sentit cap reclamació sobre el que seria el primer parador en aquest territori des de la democràcia. Tampoc cap diputat valencià del partit popular va acudir a la comissió d’indústria per a defensar la infraestructura.

El portaveu socialista d’aquesta comissió al Congrés, Ximo Puig, insistia en que “no és demana que es complete l’obra d’una vegada, si no que les inversions no s’aturen d’aquesta manera”. I és que, recorda el diputat, que ni tant sols s’han contemplat les cates arqueològiques per anar avançant. L’obra està adjudicada, per 11’12 milions d’euros a la empresa Sacyr, des de principis del 2010. S’han invertit uns tres milions entre el reforç de la muralla i la construcció del túnel. De moment, però, no hi ha intenció, ni sembla que interés en desbloquejar aquesta obra. Puig, afirma “no es prenen seriosament el que suposaria aquesta infraestructura a la Comunitat Valenciana. És una inversió que generaria més riquesa del que costa, en llocs de treball i projecció turística”.

Més informació: |