Els torneros ultimen els assajos per a saltar al Corpus de Toledo

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 28 de maig de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Han tornat a agafar les baretes i a practicar amb els salts. Són els torneros del 53 Sexenni de Morella i es troben assajant una de les danses més característiques de les festes sexennals. Els torneros participaran este mateix dimecres dels actes que inauguren el Corpus Christi de Toledo. La ciutat castellano-manxega ha convidat a la dansa morellana a participar de les celebracions d’un dels corpus més importants de tot Espanya. Després de la participació dels joves al pregó de les festes de la Magdalena de Castelló, la dansa ha tornat a reunir-se per preparar una especial eixida que els portarà fins Toledo. Tal i com afirmen els dansants, ha costat tornar a adaptar-se als salts i al control de les baretes.

Per la data en la qual té lloc l’eixida, uns mesos d’exàmens finals, molts dels Torneros no poden desplaçar-se fins Toledo. Del total de joves que integraven la dansa, tan sols la meitat ballarà a Toledo.

Els amaniments de la dansa han deixat alguna anècdota curiosa entre els Torneros. I és que algun dels xics ha tingut problemes per tornar a encaixar-se el vestit. En este assaig previ a l’eixida pels carrers de Toledo, els Torneros han conegut com serà la seua participació, l’horari de la mateixa i altres detalls.

L’eixida dels Torneros a Toledo ja serà l’última oportunitat per vore ballar a estos joves. És la darrera ocasió en la qual els Torneros del 53 Sexenni representaran a la ciutat de Morella a través de la seua dansa.

Els Torneros ballaran este dimecres 29 de maig a la Carrera Processional del Corpus Christi toledà, a les 10 de la nit. Encara que lluny de casa, els joves no estaran a soles. Més de 60 morellans, que no es volen perdre esta ocasió única per vore la dansa, es desplaçaran amb ells. Les càmeres de nord també faran el viatge per a poder-lo mostrar amb tot tipus de detall.

Més informació: | | |