Vilafranca es manifesta en contra del fracking aquest dissabte 1 de juny

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 28 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

El proper 1 de juny a les 12 hores, a la Plaça Don Blasco, Vilafranca viurà un nou acte de protesta contra la fractura hidràulica. La localitat està inclosa en els projectes denominats Aristòtil, Arquimedes i Pitàgores que pretén dur a terme l’Empresa Energy Montero Corporation SL per investigar i extreure gas i petroli mitjançant aquest procediment. Des de la Plataforma Anti-fracking i l’Ajuntament de Vilafranca es convoca els veïns perquè participen en aquesta manifestació en contra d’aquest mètode ja que nombrosos estudis asseguren que suposa una amenaça per als aqüífers, la salut humana i els sectors productius d’aquestes comarques.

Fins al moment, s’han realitzat diverses xerrades al municipi explicant en què consisteix aquest procediment d’extracció de recursos naturals i els veïns han signat mostrant la seva oposició. l’Ajuntament, per la seva banda, ha presentat al · legacions per evitar que Vilafranca sigue un dels municipis inclosos en aquest pla.

Cal recordar que Vilafranca va acollir el primer acte que va unir pobles de Castelló i Terol per forjar una posició comuna contra la fractura hidràulica.

. Els participants podran signar l’Acord de les Comarques de Castelló

Durant la protesta, representants municipals i ciutadans signaran l’Acord de les Comarques de Castelló en el qual es posarà de manifest el seu desacord amb la tècnica del fracking i la seva defensa de la qualitat de l’aigua, la salut humana i els sectors productius. Així mateix, mitjançant el document s’adquirirà el compromís de treballar per una legislació específica que prohibeixi la fractura hidràulica i per un canvi de model energètic.

Més informació: |