La Diputació de Castelló retirarà la concessió de l’Hotel del Palau dels Osset

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 30 de maig de 2013 .
Etiquetes: ,

La Diputació de Castelló ha iniciat l’expedient de resolució del contracte d’adjudicació de l’explotació com a recinte hoteler del Palau dels Osset. Un document que retirarà la concessió d’explotació de l’emplaçament a l’empresa Joyas Rurales S.L. La institució provincial ha pres esta decisió perquè esta empresa no ha satisfet el cànon estipulat al contracte, una taxa anual d’arrendament que ascendeix als vora 28.000 euros dividits en les 12 mensualitats. Tal i com s’apunta des del consistori forcallà, l’empresa va haver de fer front a molts desperfectes que presentava el Palau dels Osset en la seua obertura. Unes actuacions que Joyas Rurales S.L. va pagar de la seua butxaca. L’empresa ha tractat de posar-se en contacte amb la Diputació per arribar a un acord, però no ha rebut resposta. L’única resposta de l’ens provincial ha sigut la resolució del contracte.

L’empresa gestora del Palau dels Osset ha rebut la notificació per part de la Diputació de la retirada del permís d’explotació de l’hotel. Una retirada amb la qual no estan d’acord. Des de l’Ajuntament de Forcall es tem que el Palau dels Osset tanque de nou les portes a l’entrada de la temporada estival. De moment, l’empresa té 10 dies per presentar les al·legacions pertinents que, esperen, siguen acceptades.

A finals de 2008, i després de rebre la titularitat de l’hotel cedida per la Conselleria de Turisme, la Diputació va presentar el projecte de rehabilitació i posada en valor d’este palau construït a la fi del segle XVI, que ja va ser objecte d’una remodelació interior en 1993. Les obres de millora de l’interior de l’emblemàtic establiment hoteler van comptar amb un pressupost de 600.000 euros per part de la Diputació. En concret, els treballs van permetre equipar les 37 habitacions de les quals disposa, així com la cafeteria, el saló, el restaurant i l’àrea de recepció. La intervenció va incloure la completa restauració, a càrrec de l’arquitecte Jaime Sanahuja, de l’edifici que originàriament va ser utilitzat com a hospital i casa de misericòrdia. Amb la rehabilitació, les seues dependències poden albergar fins a 40 habitacions, en la seua major part suites, amb un espai reservat per a banquets i congressos.

Més informació: |