L’equip de govern d’Alloza dimiteix pel nomenament del secretari de Mont-roig

comarquesnord.cat . Alloza . dijous, 30 de maig de 2013 .

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alloza (a la comarca Andorra-Sierra de Arcos) va dimitir en bloc durant el ple municipal celebrat el dimarts 28 de maig. La decisió presa per l’alcalde socialista Manuel Royo i els regidors del mateix color polític, Higinio de la Iglesia i José Morillo, ha estat sobretot motivada pel nomenament del nou secretari del poble. El càrrec l’ostentarà Alfredo Soriano, antic secretari de l’agrupació secretarial de Mont-roig, Torredarques i La Sorollera, funcionari que el passat mes d’octubre de 2012 va presentar la seua renúncia després de que se li obrís un ‘expedient disciplinari’.

El nomenament del nou secretari va aixecar recels a l’equip de govern d’Alloza, que al seu entendre havia fet esforços molt grans per a sanejar els comptes municipals. El fet que l’Ajuntament de Mont-roig li obrís un ‘expedient disciplinari’ des d’on s’al·legava “desistiment de les funcions” i “irregularitats” de diversa índole, com no presentar els pressupostos, va fer moure fitxa al consistori d’Alloza. L’alcalde va impedir que el nou secretari pogués prendre possessió en dos ocasions. Soriano, per la seua part, va portar el cas als tribunals. Ara, una sentència obliga l’ajuntament a admetre’l com secretari.

La sala de plens de la casa consistorial d’Alloza es va omplir per a l’ocasió, i la tensió entre l’alcalde i el secretari es va palpar en tot moment. Manuel Royo, alcalde d’esta localitat de la Comarca de Sierra de Arcos, va destacar que està molt orgullós d’haver representat al seu poble i va ser aplaudit pels seus veïns. Mentrestant, Alfredo Soriano entra qüestionat a l’ajuntament d’Alloza, sobretot perquè Mont-roig i Torredarques continuen amb els seus comptes retinguts ja que, entre altres, no es van presentar les liquidacions dels últims anys.

. La situació de Mont-roig

L’ajuntament de Mont-roig porta des de l’any 2011 amb els comptes retinguts per l’Estat perquè no es van presentar les liquidacions dels pressupostos dels últims anys, suposant això una delicada situació per a les arques municipals. De fet, i segons les informacions a les que va tindre accés en el seu dia Ràdio Matarranya, no constava que el consistori de Mont-roig hagués fet pressupostos en les últimes dècades. Per a resoldre esta situació i posar-ho tot al dia, el primer que es va fer va ser tramitar expedient disciplinari contra el secretari per desistiment de les seues funcions com empleat públic.