Punt i final al programa de voluntariat europeu de la Comarca del Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 31 de maig de 2013 .
Etiquetes:

La primera participació de la Comarca del Matarranya en el programa de voluntariat europeu, emmarcat en el projecte Joventut en Acció, acaba este mes de maig. Després de nou mesos des de l’arribada de la voluntària Hannah Fröeling, tant l’entitat com la participant han fet un balanç totalment positiu de la iniciativa. “Per a mi ha estat tot perfecte. He après molt castellà, he fet molts amics, he conegut la cultura d’aquí, i la veritat és que ara em fa pena haver d’anar-me’n perquè el temps ha passat molt ràpid”, va explicar Fröeling.

La voluntària alemanya va afegir que “crec que és una experiència que no oblidaré mai. Mai hauria pensat que hagués pogut estar vivint nou mesos sola en un altre país i que al final ja pogués comunicar-me i relacionar-me amb la gent en castellà”. En la mateixa línia, Núria Gasulla, tècnica de joventut de la Comarca del Matarranya, va afirmar que “des de la Comarca estem molt contents perquè tot ha anat molt bé. Pensem que ha estat una experiència molt positiva per a tots”.

El bon desenvolupament del projecte ha fet que Fröeling anime a tots aquells jóvens a participar en la iniciativa, ja que “és una bona oportunitat per a conèixer altres països, altres cultures i altres llengües”. De fet, en este programa poden participar tots aquells jóvens que ho desitgen perquè no se sol·licita cap nivell concret ni d’estudis ni idiomes. “Segons el programa, el voluntari envia el seu currículum i una carta de motivació a aquelles entitats receptores que vegi interessant. Estes no poden exigir ni cap formació específica, ni cap nivell d’idiomes, ni cap altre requisit. Realment, el més important és l’interès o la motivació que mostra la persona que vol participar en el projecte triat”.

. Un nou projecte

Finalitzada esta primera experiència amb el programa de voluntariat europeu, des de la Comarca del Matarranya ja s’ha demanat tornar a ser entitat receptora de voluntaris a partir de la tardor vinent. De fet, segons va explicar la tècnica de joventut comarcal, “ja hem sol·licitat l’aprovació de tres voluntaris de tres països diferents. Ara hem d’esperar a veure si ens aproven el projecte i podem tornar a viure esta magnífica experiència”.

Més informació: