Vora de 120 xiquetes i xiquets participen al Festival de fi de curs de Patinatge

comarquesnord.cat . Arenys de Lledó . dissabte, 1 de juny de 2013 .

Arenys de Lledó va aplegar este dissabte 1 de juny el Festival de fi de curs de Patinatge, una trobada en la que van participar vora de 120 xiquetes i xiquets que durant l’any han fet patinatge. Al festival es van veure infinitat de coreografies, balls individuals i balls col·lectius, i sobre la pista esportiva d’Arenys de Lledó van estar presents els grups de patinatge inscrits al Servei Comarcal d’Esports, els alumnes de Vall-de-roures i l’escola de patinatge de Massalió. El Festival de Patinatge, molt seguit pels familiars de tots els participants, es va tancar amb la corresponent entrega dels diplomes als inscrits.

Salomé Roquer, de l’àrea d’esports de Comarca del Matarranya, va explicar que tot i els pronòstics de vent, “el festival va anar molt bé. Va ser una trobada molt divertida i és el punt i final d’un any més de patinatge”. Sobre la pista d’Arenys de Lledó “vam veure coreografies molt variades. Els més menuts fan coreografies més senzilles. Se tracte de fer una petita demostració del que han après al llarg d’este any. I després, les xiquetes i xiquets que porten més anys fan unes coreografies molt boniques”. Al llarg de la tarde es van veure coreografies molt boniques i molt colorides.

. Onze pobles fan patinatge

En total, vora 120 xiquetes i xiquets van participar a la mostra d’Arenys. Enguany s’ha fet patinatge a onze municipis del Matarranya. Per un costat estan l’escola de patinatge de Massalió i l’escola de Vall-de-roures, que funcionen de forma independent. Comarca del Matarranya, per la seua part, ha impartit classes a Mont-roig, Fontdespatla, Beseit, Pena-roja, La Portellada, Valjunquera, Queretes, Arenys de Lledó i Calaceit, encara que hi ha xiquets d’altres pobles que no tenen grup que es desplacen a pobles de la vora. És el cas, per exemple, de Torredarques.

Patinatge és una de les activitats esportives més demanada a nivell territorial, sobretot entre les xiquetes. “El 90 per cent de l’alumnat són xiquetes”, va concretar Roquer, qui va reconèixer que “enguany els grups que hem tingut han estat menys nombrosos que altres anys, bé perquè no hi ha tants xiquets a les escoles, bé perquè es decanten en fer altres activitats”. Al final del festival, tots els participants van rebre un diploma per fer el curs. També va haver-hi berenar per a tots. De cara als pròxims dies s’obrirà procés d’inscripció per a les activitats d’estiu.