El Catí guanya la promoció i torna a Preferent

comarquesnord.cat . Catí . diumenge, 2 de juny de 2013 .

Dia històric per al C.E. Catí. L’equip, un any després de baixar de Preferent a 1ª Regional, torna a la categoría superior després de superar la promoció amb el Benferri C.F. alacantí. Al partit d’anada, disputat la setmana passada a Benferri, s’enregistrava un empat a 1 que va ser clau per a la sort de la eliminatòria. Amb eixe resultat i el 0-0 enregistrat al Municipal Santa Ana, el Catí s’imposava pel valor doble del gol aconseguit fora de casa. Va ser una eliminatòria molt dura i complicada davant d’un conjunt molt potent.

El Municipal Santa Ana de Catí presentaria un ambient de festa amb una temperatura molt agradable i terreny de joc en perfectes condicions. Gran entrada al camp de Catí amb uns 400 espectadors. Alguns d’ells, uns 60 vindrien des de Benferri.

Els visitants eixirien en tromba, atacant des dels primers instants i buscant un gol que el posara per davant a la eliminatòria. El Catí patiria a la recta inicial de l’encontre i el seu porter Alberto es va haver de lluir en més d’una ocasió. Fins i tot un defensa catinenc salvava un baló a la mateixa línia de gol. A partir dels 20 minuts, el Catí crearia les seues primeres ocasions i va poder marcar per mediació de Chillida. El Benferri ho va seguir intentant però el Catí resistia.

La segona part començava amb domini altern i amb ocasions per als dos equips. Encara que a l’anada i tornada d’aproximacions a les àrees, els defenses s’imposaven als davanters. El Benferri, obligat a marcar per superar l’eliminatòria, augmentaria el ritme del joc i penjaria pilotes a l’àrea del Catí. Els visitants disposarien d’una clara ocasió que va anar fora per molt poc.

Al minut 87 el Catí disposaria de la seua millor ocasió, a les botes de Héctor que anant-se en velocitat estavellava el baló al travesser. El temps afegit que aplicava Ramírez Lara ( 10 minuts ), faria aflorar el nerviosisme entre els jugadors i aficionats locals encara que el Catí va poder aguantar el 0-0.

Al final, gran festa a Catí amb l’ascens de l’equip a la Regional Preferent (segon de la seua història i aconseguits tots dos en tres temporades). Jugadors, entrenadors, directius, socis i aficionats del Catí van celebrar l’ascens al municipi durant la nit del diumenge.