Morella celebra la 655 edició del Corpus Christi

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 2 de juny de 2013 .
Etiquetes: , ,

Morella ha viscut aquest diumenge una nova edició d’una de les celebracions més tradicionals de la localitat, el Corpus Christi. Enguany aplega a la 655 edició, la qual cosa li convertix en un dels més antics de la Comunitat Valenciana, sent només tres anys posterior al de València. L’acte central d’esta festivitat és la Processó General, en la que desfilen més de 150 elements bíblics, que doten a la processó d’una gran singularitat i simbolisme. En total, més de 300 persones intervenen en este acte, a més dels centenars de veïns que contemplen la processó.

La celebració del Corpus Christi data de 1358 a Morella i, va començar com un motiu d’exaltació al Santíssim i com una forma didàctica de reconéixer els personatges bíblics. Morella va adoptar la forma de celebració i els elements típics del Corpus que se celebrava a València i la immensa majoria dels què desfilen avui en dia, provenen d’aquella època. Entre ells, trobem les distintes peanyes, entre les que destaquen la dels patrons de la ciutat, Sant Julià i Sant Vicent Ferrer. Els personatges bíblics, els personatges, constituïxen un dels elements més característics de la Processó General. Esta part de la desfilada processional és una dramatització de l’Antic i Nou Testament. Entre estos elements, es pot trobar Jacob i els seus dotze fills, els dotze apòstols, Moisés, Aaron, Melquisedech, l’Àngel Sant Rafael, l’Arca de l’Aliança, o els vint-i-quatre ancians de l’Apocalipsi, entre molts altres..En la processó també participen els elements civils de la ciutat, com els gegants, l’Áliga o els macers. Tanquen la desfilada, el Reverend Clergat i el Santíssim Sagrament baix pal·li, les autoritats i corporació municipal i l’Associació Musical Mestre Candel.

La celebració del Corpus va començar ahir amb la Solemne Vigília. En ella, el principal acte és la Degolla. En els seus inicis, esta activitat tenia com principal missió anunciar la festa de l’endemà i invitar a la participació a la processó general. Igual que la cercavila dels gegants, que desfila quan finalitza l’acte. La Degolla representa el misteri del Rei Herodes, amb la visita dels Reis Mags, la fugida a Egipte i la degollació dels Sants Innocents. Tot seguit, es va celebrar una cercavila amb els gegants i els cabuts.

. Vídeo . El temps acompanya la celebració del Corpus

Més informació: | |