L’Ajuntament de Morella tramita més de vint permisos de recollida de llenya de particulars als monts públics

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 3 de juny de 2013 .

L’Ajuntament de Morella ja ha tramitat més de vint permisos de recollida de llenya de les muntanyes del terme municipal. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els veïns puguen aprofitar aquesta llenya i que així es contribuisca a la neteja dels boscos, ja que molts arbres van perdre les branques a causa del pes de la neu que va caure durant l’hivern. Fins al moment, aquesta campanya està sent un èxit i continua oberta, podent sol·licitar-se els permisos fins al pròxim 30 de juny.

En total, hi ha 23 veïns que s’han interessat i que han estat autoritzats. La majoria d’ells es concentren al mont de Vallivana, encara que també s’han tramitat permisos a Carrascals i Pereroles.

El regidor de medi ambient, Rafa Pallarés, afirma que “la iniciativa està tenint una important acollida entre els veïns, que amb les autoritzacions, podran recollir llenya per a ús particular i contribueixen a la neteja dels boscos”. A més, afegeix que “Morella té un gran patrimoni natural i, entre tots, hem de contribuir a la seva conservació i sensibilitzar sobre la importància que té la muntanya per a nosaltres”. Per això, anima els veïns a sol·licitar les autoritzacions per a aquesta tasca i que “entre tots, deixem els monts en el millor estat”.

Cal recordar que les abundants nevades d’aquests mesos hivernals han provocat molts danys en els arbres. Són molts els que han perdut branques pel pes de la neu. Amb aquesta iniciativa, es pretén que gran part d’aquesta llenya que es pot utilitzar per fer foc a les cases particulars, es recollisca i que així es netegen els boscos. Els interessats en sol·licitar aquests permisos han de dirigir-se a les oficines municipals, que és d’on es coordinen les autoritzacions amb els serveis forestals de la Generalitat Valenciana.