L’Ajuntament de Morella i els Gaiteros signen un conveni anual de col·laboració

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 4 de juny de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de cultura, Maria Rallo, i el president de l’associació Gaiteros de Morella, David Soro, han rubricat un conveni de col·laboració anual per garantir la participació d’aquesta entitat en els actes institucionals, festius i tradicionals de la localitat. D’aquesta manera, el consistori continua reforçant el teixit associatiu de la ciutat i garantint la participació i col·laboració amb els diferents col·lectius, a través de la signatura d’aquests acords amb diferents organitzacions.

Maria Rallo indica que “una de les prioritats de l’Ajuntament de Morella és donar suport a les associacions i clubs de la localitat, a través d’aportacions directes i de cessió d’instal·lacions, perquè així puguin seguir realitzant les seves activitats”. A més, afegia que “gràcies als convenis es garanteix la participació d’aquests col·lectius en les activitats culturals, esportives o festives i es facilita la incorporació de nous membres a les entitats”. En aquest sentit, afirmava que “és molt important que els veïns i veïnes de Morella puguen accedir a una educació musical o esportiva, a la nostra ciutat”.

Després de la participació dels Gaiteros en diferents activitats durant l’any, com el recent Corpus Christi, la Rogativa, les festes d’Ortells, Sant Antoni o Sant Julià, l’organització també té alguns compromisos pendents per al que resta de l’any. Així, l’entitat serà part important en les festes del barri de Sant Joan, el dia de la Mare de Déu d’Agost, Sant Roc, el Dia de la Gent Gran, les festes de Xiva i Herbeset, el 9 d’octubre o el dia de la Constitució.

Aquests convenis són importants per a l’Ajuntament de Morella, ja que a més de garantir la participació de diferents associacions en el calendari festiu i tradicional de la ciutat, es fomenta l’ensenyament musical. Així, diferents entitats, com els Gaiteros en aquest cas, es comprometen a participar en les activitats de l’Escola Municipal de Música i a incentivar la unió a aquest grup dels veïns interessats a formar part d’ell.

Més informació: | |