Rhamsés Ripollés felicita a Querol i qualifica la notícia “d’històrica per a Morella”

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 4 de juny de 2013 .
Etiquetes:

El jurat dels premis Jaume I, compost per noranta persones entre les que es trobaven vint distingides amb el Nobel, ha reconegut el treball del morellà Xavi Querol, atorgant-li el de la categoria de Protecció del Medi Ambient. El president del mateix, Santiago Grisolía, ha anunciat els guardonats en aquest prestigiós premi científic al Palau de la Generalitat. L’alcalde, Rhamsés Ripollés, li ha traslladat a Querol una felicitació en nom del poble morellà i ha qualificat la notícia “com històrica per a la localitat”.

El primer edil morellà destaca que “el nom de Morella torna a estar relacionat amb l’èxit i amb el prestigi, gràcies a la trajectòria de Xavi Querol, que ja tenia un currículum impressionant, però que ara ha posat la guinda”. A més, Ripollés assenyalava que “Xavi ha aconseguit una fita sense precedents en la història de Morella com és la consecució d’un dels premis científics més importants”. També afegia que “la investigació científica és fonamental i les administracions haurien d’estar al costat d’aquesta, en lloc de retallant-la, donant suport als investigadors i escoltant-los abans d’adoptar algunes decisions”.

Per la seua banda, el Partit Popular de Morella ha assegurat, mitjançant les xarxes socials que “ha rebut en gran alegria, com tots els morellans i morellanes, la obtenció del Premi Jaume I Medi Ambient del nostre conciutadà Xavier Querol Carceller”.

Xavi Querol va néixer a Morella i és professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA). En 2009 va aconseguir el premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i, en el dia d’avui ha estat distingit amb el Jaume I en Protecció del Medi Ambient. Ha dirigit 22 tesis doctorals i ha escrit més de 300 articles en revistes científiques.

A més de Xavi Querol, també han resultat premiats Manuel Esteller, en Investigació Bàsica, Jesús F. Sant Miguel Izquierdo, en Investigació Mèdica, Francesc Xavier Vives, en Economia, Antonio González, en Noves Tecnologies i Pedro Espinosa, en la categoria Emprenedors.

Més informació: