L’alcalde de Morella participa en una reunió a Madrid per defensar els pobles més menuts

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 5 de juny de 2013 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat en una reunió a Madrid, junt a diputats del Congrés, senadors i altres primers edils de municipis d’Espanya, per defensar l’autonomia local. La reunió, promoguda pel senador Francesc Boya, pretenia formar una comissió especial d’estudi que reivindique el paper dels pobles menuts i que impulse projectes que generen oportunitats econòmiques. El primer edil morellà serà un dels representants dels municipis d’interior de la Comunitat Valenciana en aquesta comissió de treball.

Rhamsés Ripollés ha valorat de manera “positiva” la primera trobada d’aquesta comissió i ha destacat que “hem de reivindicar el paper dels municipis d’interior, especialment en un moment en el què des del Govern es pretén associar, de forma perillosa, la rendibilitat als serveis municipals”. Segons l’alcalde, “molts serveis públics no s’han de valorar per la seva rendibilitat, sinó pel paper que presten als veïns i veïnes”. En aquest sentit, destacava les polítiques socials que s’han escomés des de l’Ajuntament de Morella, com garantir el servei de la teleassistència, augmentar les ajudes a la compra dels llibres de text, potenciar el teixit associatiu de la localitat mitjançant la signatura de convenis de col·laboració, mantenir la gratuïtat en el servei de l’Escola Infantil, etcètera. En aquest sentit, criticava la llei de reforma de l’administració local que pretén impulsar el Govern, ja que “és un greu perill per als pobles”. Ripollés també assenyala que “la comissió de treball pretén sumar esforços entre diferents municipis d’interior i proposar iniciatives que defensen el paper dels ajuntaments com a motors de l’economia local i garantitzadores de serveis bàsics, perquè els ajuntaments som l’administració més propera als veïns i veïnes i, per això, tot el que passa al municipi afecta els ajuntaments”.

Finalment, l’alcalde indicava la importància que té el viure al territori per mantenir l’ecosistema, ja que els municipis de l’interior han patit una gran despoblació durant el segle XX. Per això, reivindica que “s’ha de facilitar l’activitat en monts públics i energies renovables, ja que es pot generar activitat econòmica i contribuir al respecte al medi ambient”. A més, apuntava que “moltes regulacions del territori que es proposen des de les administracions superiors haurien de comptar més amb els ciutadans del territori i no poden ser un obstacle a les possibilitats del territori”

La comissió de treball continuarà reunint-se en les pròximes setmanes, després d’aquesta primera presa de contacte, amb aquest objectiu de reivindicar l’autonomia local i noves iniciatives que pretenguin dinamitzar l’economia dels petits municipis d’interior.

Més informació: