L’Ajuntament de Valderrobres manté les aportacions a l’Escola de Música

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 6 de juny de 2013 .
Etiquetes:

El passat dijous 30 de maig, Valderrobres va celebrar nou ple municipal. Al llarg de la sessió plenària es van tractar diversos punts contemplats en l’ordre del dia, com ara l’aprovació del Pla de Racionalització del gasto corrent, la instal·lació d’una caldera de biomassa a la sala de plens de la Casa de la Vila, les ajudes corresponents a l’Escola de Música per a l’exercici 2013 o les obres contemplades al carrer Toledo. A banda de tot això, el consistori de Vall-de-roures també va tractar les activitats esportives previstes per als mesos d’estiu, així com la construcció d’una pista de pàdel que s’ha aixecat a la vora de les piscines i el camp de futbol de Sant Roc.

L’ajuntament de Valderrobres va aprovar per unanimitat mantindre l’ajuda econòmica a l’Escola Municipal de Música. L’aportació anual és de 12.000 euros, a la que s’hi sumen 3.000 euros addicionals per les actuacions que fa la Banda Comarcal San Antón al llarg de l’any a Vall-de-roures, com ara Sant Antoni, la Presentació de les Reines o les Festes Majors d’agost. Carlos Boné, alcalde de Valderrobres, va reconèixer que “la situació dels ajuntaments està complicada”, però “des de sempre hem tingut clar que l’Escola de Música fa un paper molt important”. De fet, al Matarranya en general i a Valderrobres en particular, la música està molt arrelada entre els jóvens.

Boné va afegir que “el poble es bolca en totes les activitats associades a la música, com la Banda o l’Escola de Música”. De fet, l’oferta formativa de l’Escola de Música ha anat augmentant en els últims anys. L’alcalde de Valderrobres va recordar també que “fa uns anys vam pujar les aportacions de l’Escola de Música a 9.000 euros, i ara les tenim en 12.000 euros”. Al mateix temps, “les ajudes d’altres administracions han anat baixant, i considerem que l’Escola de Música fa un paper molt important i se’ls ha d’ajudar”. Boné va remarcar la importància de la música i el fet que “d’aquí ha eixit gent que ha fet de la música la seua professió”.

Més informació: