El Centre de Dia de Morella es consolida com un espai de referència per a la gent gran

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 7 de juny de 2013 .
Etiquetes: ,

El Centre de Dia de Morella s’ha consolidat com un espai de referència per a la gent gran de la localitat. Aquest lloc va obrir les seves portes fa gairebé quatre anys, oferint el servei d’atenció a les persones grans. Després de passat aquest temps i salvant els problemes generats pels impagaments de la Generalitat, des del Centre de Dia s’han impulsat més serveis complementaris, com fisioteràpia, tallers de memòria o menjador social, que són utilitzats per més de 50 persones.

En la jornada d’avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de benestar social, Malú Blasco, s’han desplaçat fins al Centre de Dia. Allí, han mantingut una reunió amb els treballadors i han constatat el bon funcionament del mateix. A més, la plantilla d’aquest lloc s’ampliarà en els propers dies, ja que l’empresa municipal CISE contractarà un fisioterapeuta i una auxiliar d’infermeria. Així com s’ha reforçat la direcció, gestió i administració del Centre de Dia de Morella.

La regidora de benestar social explica que “el Centre de Dia és un servei importantíssim per als veïns de Morella, perquè els pacients reben una atenció professionalitzada diària i permet la conciliació de la vida laboral a les famílies”. A més, afegeix que “amb els serveis complementaris que s’ofereixen des del centre, molts veïns poden millorar el seu estat físic, mental o menjar menús equilibrats a preus assequibles”. En aquest sentit, Blasco assenyala que “els tallers de memòria ajuden a exercitar la ment i, tots els treballs que es realitzen en aquest sentit, són importants per prevenir l’alzheimer, la fisioteràpia és fonamental per calmar dolors musculars o millorar l’estat físic; i, el menjador social permet dinar al centre menús complets, equilibrats i revisats per nutricionistes, que molts no poden cuinar a casa “.

Per tot això, la regidora indica que “el Centre de Dia és una acció de Govern que té un horitzó de benestar. Aquest és un exemple del que és una política veritable d’ajuda a les famílies”.

Més informació: |