Capsigrany, entre el teatre, el circ, la màgia i la pintura amb sorra

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 9 de juny de 2013 .
Etiquetes: , ,

El festival de teatre Capsigrany va obrir el teló el divendres i s’està desenvolupant durant tot el cap de setmana a Vilafranca amb èxit de públic en cadascuna de les representacions programades. En total són deu les companyies de teatre arribades de tot Espanya les que ofereixen els seus espectacles durant tres dies.
Durant la jornada de dissabte es va desenvolupar el gruix de les actuacions que van començar al matí. Artristras Teatre interpretar “Els petits Més Grans”, una obra dirigida al públic infantil en què van cobrar protagonisme, a més dels actors I les titelles. A les 16 hores, La Troupe Malabo es va haver de canviar de la seva ubicació inicial de la Plaça Don Blasco al Parador de Festes amb el seu “Petit Circ”. La pluja va obligar a canviar l’espai de representació, també per l’espectacle de La Furtiva de Vila-real que va oferir al públic la seva interpretació de “Sabates a l’aire” al frontó municipal. Mentrestant, la Casa de la Cultura es preparava per rebre zanguango Teatre que van oferir “Aquí passarà alguna cosa”, un número d’humor sobre la pèrdua de la memòria, dirigit al públic jove i adult. A la nit, al poliesportiu va acollir l’obra “Somnis de sorra” de la Cia Borja Ytuquepintas. La pintura amb sorra va deixar amb la boca oberta els més de 500 assistents. Quan va finalitzar es va iniciar la cercavila dels vilafranquins Bufagaites que va portar al públic fins al Parador de Festes on va donar començament la discomòbil “Eclipse”.

Aquest diumenge, la programació teatral es desenvolupa a la tarda. Essència Produccions, Ferreret Teatre i Cia Anna Roca es posen davant del públic a la Casa de la Cultura amb “Víctor i el monstre”. Per finalitzar l’edició teatral d’enguany, Elegants, arribats des de Girona posen el colofó a aquest festival amb “Cabaret Elegance”.

El Capsigrany, que enguany compleix catorze anys, fa possible que els veïns de les comarques de l’interior de Castelló gaudeixin d’una programació teatral de qualitat que, d’una altra manera, seria impossible ja que són molts els que no poden desplaçar-se amb regularitat a les ciutats més grans on assistir al teatre. De fet, aquest esdeveniment es caracteritza per la qualitat dels espectacles que ofereixen les companyies que en aquesta edició arriben a Vilafranca des de Lleida, Barcelona, Burgos, Vila-real, Betxí i Girona. Per anunciar aquesta cita amb el teatre, l’organització ha elaborat un espot en què participen artistes i actors de la localitat. El Pallasso Nandet, el Mag Lanyo, el personatge Morondo de la vida de Sant Antoni i Pau Sancho de Trobadorets, parteixen des de diferents punts del municipi per trobar-se tots a la Casa de la Cultura, un dels escenaris del festival i el lloc on comença un cap de setmana on el teatre es converteix en el protagonista indiscutible del municipi. A més, han creat el hastag # capsigrany13 per seguir tot el que passa al festival a la xarxa social Twitter. Així mateix, en el cartell anunciador s’ha disposat un codi QR per obtenir informació de la mostra teatral a través del telèfon mòbil.

Més informació: | |