L’Escola de Música de Valderrobres afronta fi de curs amb optimisme

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 10 de juny de 2013 .
Etiquetes:

L’Escola Municipal de Música de Valderrobres afronta els festivals de ‘fi de curs’ amb optimisme. Després de que Valljunquera tingués el seu ‘fi de curs’ durant les Festes de Sant Miquel de Maig, el dimecres es reprendrà l’activitat amb el festival de Mont-roig, on hi participaran els alumnes de l’escola procedents d’este municipi. Al llarg de les pròximes setmanes es faran un total d’onze actuacions, celebrades a Fontdespatla, La Portellada, Beseit i Vall-de-roures. A la capital del Matarranya es faran un total de sis concerts, que es repartiran per instruments musicals.

José Miguel Roig, director de l’Escola de Música i de la Banda Comarcal San Antón, va fer balanç del curs 2012/13. “No hem tingut moltes novetats, però sí el sobresalt de que ens comunicaven que desapareixien les ajudes de DGA al 100 per cent”. Encara així, “l’any ha sigut positiu, perquè hem mantingut el número d’alumnes, d’assignatures i de professors, i hem fet les coses que estaven previstes”. Finalitzades les classes de juny, arribaran les actuacions de l’estiu, i de cara al setembre començarà un curs 2013/14 que “en matèria econòmica pot ser estem una mica millor”.

. Es mantenen les ajudes d’ajuntaments

En ple municipal, l’Ajuntament de Valderrobres va anunciar que mantindria les ajudes i aportacions a l’Escola Municipal de Música. “La resta d’ajuntaments del Matarranya també mantenen les seues aportacions”, va reconèixer Roig, igual que ho fan la Comarca del Matarranya i Diputació Provincial de Terol. Al mateix temps, José Miguel Roig va explicar que DPT “ha tret una nova línia d’ajudes per a les escoles públiques de música, i per això diem que pot ser un curs una mica millor”. Esta nova línia oberta per la Diputació està xifrada en 30.000 euros a repartir entre totes les escoles de música.

Si això és suficient o no, ja es valorarà una vegada es conega el pressupost amb el que compta l’Escola de Música de Valderrobres. L’eliminació de la partida pressupostària del Govern d’Aragó el més de novembre -de 91.000 euros a tot Aragó i de 12.200 euros entre les escoles de Vall-de-roures i Calaceit- va caure com un gerro d’aigua freda a les direccions del centre. “Vam fer un pressupost sense comptar amb les aportacions de la DGA i ens vam ajustar al màxim. Ningú esperava que la DGA eliminés el 100 per cent de les ajudes. Per això no cal tancar les portes ha patir un altre sobresalt”.

Més informació: