Morella albergarà el sisè congrés de FETE-UGT el proper cap de setmana

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 10 de juny de 2013 .
Etiquetes: ,

Morella busca posicionar-se com un excel·lent destí de congressos. En l’últim mes, ha albergat més de cinc trobades d’aquest tipus o reunions de diferents col·lectius i, aquest cap de setmana acull el més multitudinari d’ells. Es tracta del sisè congrés ordinari de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament (FETE) de la UGT-PV, que citarà a més de 150 sindicalistes a la localitat i que servirà per renovar els càrrecs d’aquesta federació. En la jornada d’avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el secretari general de FETE-UGT PV, Guillermo Martí, i el seu homòleg en el sindicat comarcal “PAMEP”, Laureà Puig, han presentat aquesta cita a la seu de Castelló d’aquesta organització.

El primer edil morellà ha destacat l’aposta del sindicat per Morella, que cada any sol congregar desenes de congressistes de diferents federacions i, ha agraït, en concret, que la d’educació se cite en la localitat durant aquest cap de setmana. Rhamsés Ripollés ha desitjat que “la feina del cap de setmana sigui productiu, perquè estem en un moment que cal debatre sobre el futur de l’educació al nostre país”.

El posicionament com a destí de congressos és un dels objectius de cara a l’any que 2014, en què se celebrarà el 600 aniversari de la trobada més important que ha albergat la localitat: la trobada entre un papa, un sant i un rei, el papa Lluna, Sant Vicent Ferrer i Ferran d’Antequera. L’alcalde també assenyalava que “estem treballant per posicionar-nos com a destí de congressos, ja que aquests esdeveniments suposen un impacte econòmic important per a la ciutat, tal com es podrà comprovar el proper cap de setmana, quan cent cinquanta congressistes s’allotgen en hotels, dinen en restaurants, fagen les seves compres als comerços…”.

Finalment, l’alcalde concloïa que “la història del sindicat d’educació i de Morella tornen a unir-se, com ja ho van estar fa més de 80 anys en l’inici de FETE, ja que el morellà Emilio Corbalàn va ser el primer president i una d’aquestes persones que creia en la universalització de l’educació i que va treballar fermament per avançar en aquesta matèria “.

. Exposició i presentació del llibre

Precisament, la figura d’Emilio Corbalán, fundador de FETE-UGT de Castelló i primer president en 1931, també tindrà la seva importància en altres activitats que s’organitzaran durant aquest mes. Aquest cap de setmana, en el marc de la celebració del congrés, s’inaugurarà l’exposició “Sindicalisme i Educació”, formada per més de 80 cartells que fan un resum de la vida de la federació en els seus inicis i durant la primera dècada d’existència , als anys 30. A més, el dia 29 d’aquest mes, es presentarà el llibre “Memòria Històrica de FETE-UGT Castelló 1931-1938”, escrit per Gerardo Fernández.

Més informació: |