Vicente Guillén: “El que ha passat amb esta carretera és mala sort. Esta vegada ha de ser la definitiva”

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 12 de maig de 2013 .
Etiquetes:

La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats va aprovar ahir, dimarts 12 de juny, una iniciativa del PSOE en què s’ha demanat el condicionament de la N-232 en el tram que discorre pel Matarranya entre la pedania de la Pobleta (Els Ports) i el municipi de Ràfels (Matarranya). En la presentació de la proposició no de llei, que ha estat aprovada per unanimitat, el diputat del PSOE Vicente Guillén va reconèixer l’interès del govern central per les obres de la nacional N-232, però va matisar que no es pot deixar que “el deteriorament actual de la via s’eternitze”.

En declaracions a Ràdio Matarranya, Vicente Guillén va apuntar que en la sessió d’ahir “va imperar el sentit comú de tots els partits polítics” perquè “no podem tardar més temps en continuar unes obres en una carretera que té molts problemes orogràfics, però sobretot de seguretat”. Guillén va remarcar que “és imprescindible que enguany es recuperen estes obres” i que “és la notícia més esperada i la podem donar avui”. De fet, “el compromís del govern és que este 2013 puguen reprendre’s les obres”, va afegir el diputat socialista i secretari general del PSOE a Terol.

. Cost addicional zero

El rotatiu ‘Diario de Teruel’ informava avui que “l’empresa adjudicatària de les obres de la carretera N-232 entre Ràfels i el límit de província amb Castelló va presentar el passat 18 d’abril un modificat del projecte, segons el PP ‘a cost addicional zero’, que en estos moments estudia el Ministeri de Foment”. Si el propi Ministeri dóna llum verd al projecte, les actuacions es reprendrien este mateix exercici. De fet, els Pressupostos de 2013 contemplen un pla plurianual de 69 milions d’euros per executar els treballs d’aquí al 2016. La part més grossa de les inversions seria per als exercicis 2015 i 2016.

En relació a estos terminis es va referir Vicente Guillén a Ràdio Matarranya. Guillén va dir que “vaig parlar directament amb la gent del Ministeri i em van dir que estan en condicions de començar les obres”. Tot i que “és cert que la partida per a este 2013 és menuda”, el compromís és començar este 2013. A més, el diputat socialista va recordar que “al 2010, finalment no es va rescindir el contracte, i com Ministeri i empresa han arribat a una negociació, s’ha arribat a un acord entre el Ministeri i l’empresa, tenim la possibilitat de que es puguen reprendre les obres sense necessitat d’obrir un expedient”.

. Una carretera amb mala sort

El tram de carretera entre l’accés a Ràfels i el límit de província, superat Torredarques, pot estar acabat l’any 2016. En relació a les obres de la N-232, Guillén va reconèixer que “el que ha passat amb esta carretera és mala sort. Tres vegades s’han adjudicat les obres i tres vegades s’han vist paralitzades. Una per problemes d’expropiacions, una segona perquè va tancar l’empresa, i una altra per abandonament d’obres. Esta vegada ha de ser la definitiva”. A la vegada, el diputat socialista va “agrair l’interès que han posat sempre els alcaldes de la zona afectada perquè estes obres tiren endavant”.

La carretera N-232 és una via de comunicació que connecta dos mars, unint Santander (Cantàbric) amb Vinaròs (Mediterrani) i és una línia estratègia de connexió de Terol i Saragossa, principalment el Matarranya, amb el mar.

Més informació: