Fontdespatla serà el punt de trobada de les novetats en sostenibilitat i l’aposta per les energies renovables

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimecres, 19 de juny de 2013 .
Etiquetes: ,

Calderes de biomassa, sistemes eòlics, energia solar fotovoltaica, automòbils elèctrics, calefacció per geotèrmia… Els pròxims 22 i 23 de juny, Fontdespatla acollirà la IV Fira de l’Energia en el Medi Rural, el punt de trobada al Matarranya de totes les novetats en sostenibilitat i energies renovables. La Fira de Fontdespatla s’està fent gran, i enguany continuarà apostant per les energies respectuoses amb el medi natural. L’espai expositiu de la IV Fira de l’Energia obrirà dissabte 22 a les onze del matí, on trobarem un ample ventall d’empreses i sistemes que aposten per l’energia neta i l’estalvi energètic. A més, la fira es complementarà amb diverses xarrades, on es parlarà del programa ‘Move on green’ que coordina la Diputació de Terol, o el programa sobre energia ‘Eurenners’ on s’hi troba el Grup d’Acció Local (GAL) Baix Aragó i Matarranya.

L’alcaldessa de Fontdespatla, María Carmen Agud, va explicar que “l’any passat vam veure que la fira la tenim consolidada. Enguany celebrarem la IV Fira de l’Energia. En estos moments tenim un factor en contra, que no és altre que la recessió econòmica. Però per un altre costat no ens podem quedar a casa. Les empreses han d’eixir perquè si es queden a casa no vendran res, no es promocionaran. I natres tampoc. Anem tots en el mateix barco”. Sense anar més lluny, les Corts va presentar recentment el Pla Energètic 2013-2020 on es compromet a invertir 12.000 milions d’euros en l’eficiència energètica. Agud va recordar que “tant a Aragó, el Matarranya com Fontdespatla, tenim abundants recursos naturals. Tenim moltíssima fusta (o carbó), tenim sol, aigua, vent, i ens hem de conscienciar i identificar en l’ús de les energies renovables”.

La Fira de l’Energia reunirà un ample i variat espai expositiu que estarà ubicat al Cúbic. L’alcaldessa de Fontdespatla va reconèixer que “la fira és molt temàtica, molt concreta. Els expositors valoren que sigui així”. De fet, el perfil del visitant “és d’una persona que no ve de pas, sinó que ve amb unes preguntes i unes expectatives molt concretes”. Per això, la majoria d’estands estaran centrats en les energies. Tot i això, també es trobarà alguna parada d’artesania perquè “siga una festa una mica més vistosa”. Al pavelló estaran les empreses i l’artesania. I en el cas de que vingueren firaires, els posaríem al voltant del pavelló poliesportiu”. En relació a les xarrades, que parlaran del programa ‘Move on green’ i del projecte ‘Eurenners’, es faran al saló d’actes del Cúbic. Xarrades interessants que segons Agud “estan obertes a tot el món, tant a gent entesa com a gent que vol ampliar els seus coneixements en energies renovables”.

La IV Fira de l’Energia en el Medi Rural tindrà també la seua inauguració oficial amb representació de la Conselleria d’Indústria i Innovació, que es complementarà amb un passa-carrers a càrrec de la Banda Comarcal San Antón. Això serà a les onze del matí, punt de partida d’esta quarta edició de la fira. Una vegada més, des de l’Ajuntament de Fontdespatla s’anima a tots els veïns del Matarranya i de comarques veïnes a venir fins al poble i descobrir les últimes novetats en energies netes i respectuoses amb el medi ambient.

Més informació: |