Restablit el trànsit de la carretera N- 232 al seu pas pel barri d’Anroig

comarquesnord.cat . Xert . divendres, 21 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

El Ministeri de Foment ha restablit el trànsit de la carretera N- 232 a Xert (Castelló) que es trobava interromput com a conseqüència de les fortes pluges del passat 6 de març, que van produir danys en el mur d’escullera de protecció de l’estrep del pont del barranc de Molinás, en el p.k. 31,100. Des d’aquest dia el tràfic s’havia desviat per la carretera N-232 a través del nucli urbà de Anroig en la localitat de Xert.

Declarada l’emergència de l’obra, el passat 17 de maig van començar els treballs de reparació, després de la realització dels estudis i càlculs necessaris per dissenyar la reconstrucció del mur d’escullera i els mitjans de protecció i estabilització del terraplè sobre el qual es recolza l’estrep del pont. En el marc de l’actuació global, s’han prioritzat els treballs per garantir l’estabilitat del pont i poder restablir el tràfic en el menor temps possible.

Aquests treballs han consistit en condicionar els accessos des de la carretera al jaç de la llera i al terraplè sobre el qual s’assenta l’estrep del pont y realitzar l’estabilització inicial del terraplè sobre el qual s’assenta l’estrep del pont, mitjançant l’execució d’un mur provisional d’escullera, que ha servit de plataforma perquè les màquines poguessin iniciar els treballs de reconstrucció del mur de sosteniment avariat.

A més, s’ha procedit a la plantació mitjançant hidrosiembra i amb geomalla d’espècies amb arrel i tapizantes amb la finalitat d’evitar arrossegaments a les zones del terraplè afectat y s’han realitzat petites reparacions de conservació en les juntes de dilatació, muralletes i barandas metàl·liques del pont, amb la finalitat de no tornar a interferir en el tràfic.

Una vegada finalitzat el mur i garantida l’estabilitat del pont, s’ha procedit a l’obertura del tràfic del mateix i es prosseguirà amb la resta de treballs per completar l’actuació.

Més informació: |