600 dones dels Ports i el Maestrat es reuneixen a Ares

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . dissabte, 22 de maig de 2013 .
Etiquetes:

Aquest dissabte 22 juny 600 dones de les comarques dels Ports i el Maestrat tenien una cita a Ares. L’Associació Grup de Dones d’Ares ha estat l’encarregada de preparar la XIV edició de la Trobada de Ports Maestrat.

A les 10h han arribat a la localitat les associacions de dones que participaven en la reunió. El Grup de Dones d’Ares els ha ofert com a benvinguda “coca”, xocolata, aigua i moscatell al carrer Jaume Vives, que estava a vessar. Després de l’esmorzar l’alcalde d’Ares, Abelardo Tena, ha llegit el discurs de benvinguda. A continuació el Grup de Dones d’Ares també ha donat la recepció a totes les visitants.

A les 11h s’ha iniciat una visita guiada a les exposicions que s’han instal · lat per a l’ocasió. “La mostra d’artesania de les dones d’Ares”, “Interiorisme de principis del segle XX”, “Arqueologia de gènere. Una visió del segle XXI”, “Col · lecció de fòssils d’Ares” i “Mantons de Manila” són les mostres que estaven obertes al públic.

Seguidament, les dones s’han traslladat al Museu de la Cova del Castell on han assistit al lip dup realitzat pels veïns del municipi. El local multiusos ha acollit l’exposició col·lectiva de fotografies aportades per totes les associacions participants de la trobada sota la temàtica dels safareigs. A més, a la mostra s’ha projectat el documental “Llavat a mà”, que recull l’activitat tradicional en els llavadors de la població.

A continuació, han pogut visitar una exposició sobre plantes medicinals, l’escola, les aus autòctones i una mostra etnològica. Finalment han realitzat un recorregut per l’església parroquial d’Ares.

Les activitats del matí han conclòs amb un dinar de germanor a la carpa situada a la zona esportiva per gaudir d’una vesprada totes juntes fins que es done per conclosa la trobada. A l’última part de la jornada s’ha sumat la vipresidenta d’acció social de la Diputació de Castelló, Esther Pallardó, que ha dinat amb les participants.

L’Associació Grup de Dones va néixer l’any 2005 amb l’objectiu de representar, defensar i promocionar els interessos socials, culturals i d’oci en el temps lliure de les seves associades. Des de llavors, s’han convertit en una part important de la vida cultural del municipi desenvolupant activitats durant tot l’any.

Més informació: