Morella celebra Sant Joan amb activitats per a xiquets i la tradicional foguera

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 24 de juny de 2013 .
Etiquetes: ,

Morella celebra aquest últim cap de setmana de juny les populars festes de Sant Joan. El barri que acull l’església en honor al sant -i del que alhora rep el seu nom- organitza, des de fa 32 anys, un ampli ventall d’activitats per a tots els públics i durant tot el dia. Encara que habitualment se celebra el cap de setmana més proper al 24 de juny, aquest any es va decidir traslladar-ho al següent dissabte.

D’aquesta manera, els xiquets són els protagonistes del matí amb la celebració d’una xocolatada i també l’hi passaran en gran a la tarda, moment en què la plaça de Sant Joan es transforma en una gincama de jocs populars. Quan comença a posar-se el sol se celebra la Santa Missa, seguida de la processó amb la imatge del sant pels principals carrers del barri.

Prop de la mitjanit arriba l’hora d’encendre la foguera, que acompanya el ball popular i en la qual, a part de cremar tot el dolent per donar la benvinguda a l’estiu amb energia renovada, serveix per rostir deliciosos xoriços i panxeta.

La tradició morellana més curiosa al voltant de Sant Joan sí té lloc durant la màgica nit del solstici. Els joves s’apropien de tests de les balconades i les dipositen en les rodalies de l’església del sant. És tot un ritual, la vespra del 24 de juny, amagar les plantes a l’interior de les cases per protegir-les.

Més informació: |