El fenomen Adolescents.cat arriba al Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dissabte, 29 de juny de 2013 .
Etiquetes: ,

El llibre ‘Adolescentes. El manual’ (Ed. La Galera), que resumeix part dels continguts de la web adolescents.cat, va presentar-se el passat dissabte 29 de juny a la Llibreria Serret de Vall-de-roures. El text, que ja ha assolit la 4 edició en català, s’ha publicat ara en castellà per tal d’arribar a lectors de tot l’estat. Moda, celebrities, sexualitat, parella, amics, família, xarxes socials… ‘El manual’ s’atreveix a tractar, en un llenguatge molt planer, tots els temes que generen dubtes i “maldecaps” als adolescents d’avui en dia.

Roger Carandell i Alba Martínez, dos dels quatre responsables de l’obra i també de la web, van donar a conèixer ‘Adolescentes. El manual’ a tots aquells, adolescents i també algun d’adult, que es van arrimar el passat dissabte 29 de juny a la Llibreria Serret. “El llibre sorgeix del bé que està funcionant ara mateix la web adolescents.cat. Actualment tenim un milió de visites al mes, el que suposa que unes 200.000 persones diferents entren cada 30 dies a la pàgina”, va explicar Carandell, que va afegir que “realment, nosaltres no ens vam adonar del gran creixement de la web fins el febrer, quan tot es va disparar… Després ens van trucar per fer el llibre i ara ja portem més de 20.000 llibres venuts”. En la mateixa línia, Martínez va destacar que “cada dia rebem entre 50 o 60 correus electrònics més tots els missatges directes o mencions de les xarxes socials com facebook o twitter”.

‘Adolescentes. El manual’ no es ni més ni menys que un recull de part dels continguts que es troben a la web. “Bàsicament, hem estructurat el llibre en base a diferents temes sobre els que ens pregunten via internet. A més, també hem inclòs els consells que donem als adolescents i també alguns dels tests que es poden trobar on-line”, va apuntar Martínez, qui també va voler recalcar que “el principal objectiu, tant el llibre com de la web, és aconseguir ajudar els adolescents aclarint-los tots els dubtes que, sigui per vergonya o per altres motius, no s’atreveixen a preguntar a la seua família o els seus amics. Volem ser els seus millors amics”. Per a aconseguir aquest objectiu, tots els continguts s’exposen amb un llenguatge molt senzill amb expressions que inclús podríem anomenar “de carrer”. “Volem arribar a ells i per això utilitzem el llenguatge i l’estil que utilitzen els adolescents. Perquè una comunicació més formal ja la realitzen les administracions”, van defensar els responsables de la publicació.

Tot i la forma de comunicar-se, el fons del contingut del text traspassa les fronteres dels consells que podria donar un amic, ja que els redactors i coordinadors van voler deixar molt clar que en certs temes, com per exemple, la sexualitat i els aspectes psicològics, “comptem amb l’ajuda de diferents experts que ens assessoren”.

Finalment, cal dir que la presentació de l’edició en castellà, juntament amb la de català, a la llibreria matarranyenca, suposa un pas més quan a la difusió del projecte que fins al moment s’ha delimitat a Catalunya. “La idea és intentar obrir una mica el camí i arribar a adolescents de tot l’estat. De fet, els animem a tots a llegir el llibre i a fer-nos arribar tots els seus dubtes a través de la web”, va sentenciar Martínez.

Més informació: |