La gent gran de Morella realitza la Rogativa fins a Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 29 de juny de 2013 .
Etiquetes: ,

Morella ha tancat avui les jornades de la gent gran amb el seu dia més especial. Es tracta d’una Rogativa peculiar en la què els majors arriben fins a Vallivana i poden venerar la Mare de Déu. Els veïns de la localitat realitzen un tram caminant i, la resta en un autobús el que els facilita l’arribada al Santuari. Aquest any, més 100 persones han participat en aquesta jornada del senderisme.

Cal recordar que Morella i Vallivana estan separades per 24 quilòmetres, que es recorren en romeria el primer dissabte de maig de cada any. Aquest trajecte és llarg i impossible de realitzar per a molts ciutadans. Per això, l’Ajuntament de Morella, des de fa nou anys, organitza un viatge per als més majors, perquè fent un tram accessible es sentixen partíceps de la Rogativa i puguen adorar la Mare de Déu de Vallivana.

Amb aquest dia especial, es donen per finalitzades les jornades de la gent gran a Morella. La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca “que és molt important que al llarg de l’any tinguem unes jornades dedicades a la nostra gent gran”. A més, afegeix que “totes les activitats han tingut una gran acollida, el que torna a demostrar que la gent gran està molt activa i és molt participativa”. Blasco conclou que “l’eslògan que ha emmarcat les jornades, Vivim i donem vida, és molt apropiat quan veus com es comporten en cada activitat programada”. Durant el dinar, a més de per aquesta regidora, els veïns també han estat acompanyats per l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés.

L’Ajuntament de Morella a través del Carnet d’Or ha tornat a ser l’encarregat de l’organització de les jornades, que compten amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats Mare de Déu de Vallivana, el Consell de la Gent Gran, el Gremi de la Gent Gran, la Creu Roja Joventut, el Centre de Dia, l’Assemblea local de la Creu Roja i la Universitat Jaume I.

Més informació: |