V Testing de Biodiversitat dels Ports a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 30 de juny de 2013 .
Etiquetes:

Vilafranca i el seu terme municipal acollien aquest passat cap de setmana el Vè Testing de Biodiverstitat dels Ports, agafant el relleu de Cinctorres, Olocau i Bordón que organitzaven la passada edició. Vora de 60 persones, vingudes des de Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana, principalment, s’acostarien fins a Vilafranca per conèixer els valors naturals i el patrimoni cultural de Els Ports. Els participants al Testing, van poder visitar rius de muntanya, roques, boscos i altres hàbitats d’alta muntanya plens de vida i color.

Amb l’arribada del bon oratge o de l’oratge estival amb més retard de l’habitual va permetre als estudiosos de la flora i fauna, fotografiar gran quantitat d’espècies. També el patrimoni de pedra en sec de Vilafranca va ser un aspecte molt fotografiat pels participants al Testing.

L’inici de les activitats del dissabte al V Testing de Biodiversitat coincidirien amb la Marxa Anti-Fracking, juntant-se al Llosar els participants a les dues activitats.

El dissabte per la vesprada tindrien lloc a la Casa Social de Vilafranca, diferents xerrades al voltant del Fracking i de la Biodiversitat. Els membres de la Plataforma de les Comarques de Castelló explicarien la lluita Anti-Fracking que s’està duent a terme. Seguidament, José Manuel Sesma, president de la Plataforma ‘Fotografía i Biodiversitat’ faria una conferència al voltant d’aquesta plataforma i de la manera de penjar fotografies per ser compartides.

El Vè Testing de Biodiversitat dels Ports comptaria amb uns 50 participants i es van realitzar eixides a peu al Llosar, Pobla del Bellestar, Fonts del Llosar, el Regatxal o les Coves del Forcall, lloc on es realitzaven aquestes imatges. Les abundants pluges d’aquesta primavera han contribuit de manera molt especial en la presència de moltes espècies animals. Les papallones a les Coves del Forcall amb una gran quantitat de varietats, serien les grans protagonistes.

Més informació: