El tram de la A-68 entre Fuentes i Valdealgorfa surt a informació pública

comarquesnord.cat . Ràfels . dilluns, 1 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

El Ministeri de Foment ha iniciat, amb la publicació de l’anunci en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), el procés d’informació pública i oficial del document complementari de l’estudi informatiu de l’autovia A-68, en el tram entre Fuentes de Ebro (Saragossa) i les Ventes de Valdealgorfa (Baix Aragó). L’eix de la A-68 connectarà Aragó amb el litoral valencià, passant pel Matarranya. L’autovia A-68 serà l’alternativa a la carretera N-232, que millorarà les connexions d’Aragó amb la costa mediterrània, i suposarà una millora de la seguretat de la circulació, a més de disminuir de manera important els temps de viatge entre Saragossa i Vinaròs.

El document complementari és el resultat de l’anàlisi de les modificacions proposades com a conseqüència de la informació pública feta de l’estudi informatiu aprovat provisionalment el 9 de juliol de 2009 (BOE de 14 de juliol), i per donar compliment a la sol·licitud del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient d’informació complementària per a l’avaluació d’impacte ambiental. L’opció recomanada, modificada per les variacions incloses al document complementari, té una longitud aproximada de 89 quilòmetres i un pressupost estimat per a l’execució d’obres de 500 milions d’euros.

. Tres ajustos

L’estudi informatiu presenta algunes modificacions que es concreten en tres ajustos de traçat. A Valdealgorfa, la via es desplaça lleugerament cap al sud, separant-se del poble i encaixant-se a l’ermita de Santa Bàrbara. S’aconseguirà així millorar “la possible afecció sonora i eliminar o atenuar l’impacte visual i paisatgístic”. A Alcanyís, el traçat es mou aproximadament 400 metres cap al nord, allunyant-se del nucli urbà de la ciutat, “de manera que no afecte la zona de regadiu Val de Hueso”. A la vegada, es proposa una glorieta al nus de connexió amb la N-211, “per resoldre la connectivitat de la trama viària amb la prevista variant nord-oest d’Alcanyís”.

El tercer canvi del traçat tindrà lloc a Quinto de Ebro, on l’autovia s’aproximarà a la N-232. La resta del projecte, que compta amb mínimes consignacions pressupostàries, els 17 quilòmetres entre El Burgo i Fuentes es troben en fase de redacció i els 110 entre Valdealgorfa i La Jana passant pel Matarranya i Els Ports estan encara en estudi.

Més informació: