La carretera de la Torre es vol acabar enguany

comarquesnord.cat . la Torre del Compte . dilluns, 1 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

La Diputació Provincial va confirmar en sessió plenària que durà a terme, al llarg d’este 2013, les obres corresponents a l’última fase d’adequació de la carretera TE-V-3001 d’accés a la Torre del Compte. D’esta forma, s’acabarà el ferm amb aglomerat en calent en un tram de 1’5 quilòmetres, que és el tram entre el pont del riu i la travessera per Torre del Compte. Amb esta finalitat, la DPT destinarà 130.000 euros procedents dels romanents del Fons d’Inversions de Terol (FIT) d’anteriors exercicis pressupostaris i es donarà per acabada la carretera entre la Torre i La Freixneda.

El FIT (Fons d’Inversions de Terol) de 2012 ha destinat 1 milió d’euros per a actuacions de les carreteres de la xarxa provincial. “Els equips tècnics ens han dit on hem d’actuar i l’equip de govern tria 10 carreteres”, va apuntar el vicepresident segon de la Diputació. De cara al FIT de 2013, Ramón Millán va reconèixer que “estem a l’espera de que ens confirmen si rebrem 1 milió d’euros, que esperem que sí”. I a partir d’aquí, “hem de mirar quines carreteres podem incloure en este pla, basant-nos en els criteris tècnics”, i actuar en matèria viària.

. Valljunquera, Torredarques i Arenys

Millán va concretar que “tenim preparades diverses memòries, i tenim clar que l’última fase (o una fase més) de la carretera de Valljunquera s’ha de dur a terme perquè després de quatre o cinc anys s’ha d’acabar”. La via que va de Valljunquera a la N-420 camí de la Vall del Tormo encara no s’ha acabat. I és, per tant, una de les prioritats de DPT. De cara a altres carreteres contemplades, està la que va de Torredarques a la N-232. “Esta la tenim en període d’expropiació, i una vegada s’acaben procedirem a fer el projecte i per a este any encara podem incloure l’obra”.

Una de les vies de comunicació de la xarxa provincial més complexa és la carretera que va d’Arenys de Lledó a la A-1413 entre Calaceit i Queretes. Al respecte, Millán va dir que “tenim un projecte i s’està treballant en les expropiacions. No sabem si inclourem partida per a enguany. Però l’any pròxim és probable que sí. El vicepresident segon de la DPT va remarcar que “enguany intentarem completar les expropiacions. I una vegada tinguem el projecte de 4 quilòmetres de carretera començant des d’Arenys, tindrem els ingredients per incloure-la”. Ramón Millán va reconèixer que “és una de les carreteres més complicades que ens queden”.

Més informació: