L’Aplec dels Ports ret homenatge a la figura de Vicent Andrés Estellés

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 6 de juliol de 2013 .
Etiquetes: ,

La comissió de l’Aplec dels Ports 2013 ha organitzat diversos actes durant aquest cap de setmana per homenatjar al poeta i escriptor valencià Vicent Andrés Estellés. Uns dies per recordar aquesta figura clau de la literatura, però que no és l’únic que es durà a terme aquest any, ja que s’ha fet alguna lectura de poemes al Jardí dels Poetes o durant la celebració de la gran festa comarcal també s’inaugurarà l’exposició “Mural del País Valencià”. D’aquesta manera, es recorda al poeta quan fa vint anys de la seua mort.

Els membres de la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports van inaugurar ahir l’exposició “Dibuixant Estellés” i ja s’han celebrat els concerts dels cantautors Josep Lluís Notari i Pau Alabajos. En la jornada d’avui, es projectarà el documental “Poeta de Meravelles: Vicent Andrés Estellés”, es realitzarà un acte literari amb la gent gran i tindrà lloc l’obra teatral “El cor Tot ple de grills” de La Rabera Eclèctica. La comissió de l’Aplec ha decidit realitzar molts actes relacionats amb la cultura, el medi ambient o la reivindicació, per diferents municipis de la comarca, per promocionar aquesta festa anual.
Cal recordar que a Morella s’han realitzat sempre actes per divulgar l’obra del poeta, algun d’ells tan important com la publicació de “Document de Morella”. En aquest llibre es recullen versos de l’autor sobre la ciutat o, fa dos anys, va tenir lloc un senzill acte al Jardí dels Poetes en què es va penjar una placa amb una biografia i alguns dels seus versos més coneguts.

D’aquesta manera, la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports ha intensificat el ritme de treball en les últimes setmanes per realitzar tots els preparatius necessaris per als dies 25, 26, 27 i 28 de juliol. Durant aquesta setmana, ha tingut lloc una reunió de coordinació i trànsit amb l’Ajuntament de Morella, la Policia Local i la Guàrdia Civil o, també s’han produït contactes per preveure tota la infraestructura necessària per a aquests dies. Finalment, els membres de la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports han fet una crida a la participació, ja que un esdeveniment d’aquestes característiques requereix entre 200 i 400 treballadors voluntaris. Per facilitar la inscripció, es pot omplir un formulari a la pàgina web www.aplecdelsports.com o contactar amb els responsables de l’organització.

Més informació: |