L’Ajuntament de Morella explica el seu model de treball a estudiants internacionals d’un màster de desenvolupament local

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 8 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, i la regidora de turisme i cultura, Maria Rallo, han rebut a uns quaranta alumnes internacionals provinents de Portugal, França, Romania, Alemanya i el Regne Unit i els han explicat el model de treball del consistori morellà. El motiu és que els estudiants, que estan cursant un màster de desenvolupament local interuniversitari a través d’un programa Erasmus, han volgut conèixer l’evolució econòmica i les iniciatives municipals dutes a terme per consolidar el model actual. Entre les universitats que organitzen aquests estudis està l’UJI. D’aquesta manera, el treball de l’Ajuntament de Morella ha tornat a ser un exemple per a diferents alumnes internacionals, com ja ho va ser amb el XI Seminari del Consorci europeu de recerca 2H2S.

La regidora de cultura i turisme afirmava que “és molt important que es reconega el model de gestió de l’Ajuntament de Morella i que siguem un exemple per als alumnes internacionals d’aquest programa d’estudis superiors”. A més, afegeix que “un dels nostres objectius és posicionar Morella com un destí de congressos, de manera que aquestes classes que congreguen a desenes d’alumnes a la nostra localitat reforcen el nostre treball”.

Les explicacions de tots dos regidors es van dividir en dues parts diferenciades: el creixement entorn de la indústria agroalimentària i la rehabilitació del patrimoni i la seva posada en valor com a motors de creixement econòmic. Pallaés explicava el projecte Carns de Morella, des de la creació de l’empresa mixta, entre l’Ajuntament i setanta socis, a la construcció de l’Escorxador, la Sala d’Especejament, la comercialització dels productes de la zona i la creació de la marca de qualitat “Productes Morella”. Per la seva banda, Rallo va mostrar alguns dels projectes de rehabilitació monumental més importants, que van comportar la consecució del premi Patrimoni 2011, que lliuren les ciutats Patrimoni de la Humanitat. A més, va destacar la importància de que estiga al servei dels veïns i visitants.

Més informació: